Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Čotokva Velké lóže

(aktualizováno 24.2. 2014)
Zpráva » Náčelnické zkoušky - akce
fotoProbuďte se ze zimního spánku, čeká Vás nezapomenutelné pátrání po dávno zapomenutém osvíceném majiteli panství Bečov. V nedávno nalezeném pergamenu se totiž objevila zmínka o jeho osvícených činech. Kašpar Pluh z Rabštejna bral totiž děti ze svého panství na vycházky do přírody, kde je učil novým poznatkům z přírodovědy, dějin, ale i mnoho dalších dovedností vedoucí k všestrannosti člověka. O jeho konci toho mnoho nevíme, jen to, že byl tragický. Faktem však zůstává, že i po jeho smrti panství vzkvétalo rychleji než všechna panství v širokém okolní.

Přijeďte nám pomoci vypátrat podrobnosti z jeho historie. Je možné, že je to vůbec první předchůdce E. T. Setona, který na podobné myšlenky přišel až o mnoho let později. A kde jinde začít s pátráním, než na samém hradu Bečov.
Přijeďte se jarně osvěžit a inspirovat na ČOTOKVU VELKÉ LÓŽE s možností splnit si i Náčelnické Zkoušky.

Mimo pátrání vás čeká stavba středověké klenby, sestavení starodávné vitráže, návštěva botanické zahrady s možností vyzkoušet místní ferraty. Podíváte se do nitra Bečovského hradu, kam ještě skoro žádný jiný smrtelník nevkročil. Dále nesmíme opomenout možnost setkat se a diskutovat s téměř kompletním náčelnictvem LLM. Ba co víc, zažít s nimi výpravu do tajemných zákoutí, doufejme, že našich zemí českých. Záleží na tom, kam nás pátrání povede.
 
Podrobnější informace organizačního charakteru a možnost přihlášení se na akci naleznete ZDE.
 
Těšíme se na společné pátrání a putování s vámi.
 
 
Za náčelnictvo Vítek a Filip

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.