Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Všichni jsme příbuzní

(30.1. 2014 23:04)
Zpráva » Pozvánka
Ve Zlíně začala krásná výstava plná indiánských výrobků. Pro woodcraftery je to úžasná inspirace, výstava potrvá až do 20. dubna, tak si ji nenechte ujít!
 

Inspirace indiánskými kulturami Severní Ameriky

Výstava přibližuje setkání s kulturami severoamerických indiánů a představuje Čechy, Moraváky a Slováky, kteří se jimi nechali inspirovat. Prostřednictvím ukázek oděvů a vybavení napodobujících život severoamerických Indiánů před více než sto lety, fotografií z táboření v přírodě, představení tanečních slavností powwow, příběhů, myšlenek a vnímání světa původních obyvatel USA a Kanady se návštěvníci dozvědí, proč a čím okouzlují „moderního člověka“ původní domorodé kultury.

„Nechybí ani část věnovaná setkání se současnými Indiány a pohled na střet domorodých obyvatel s „bílou civilizací“,“ doplnila kurátorka výstavy Petra Hanáková s tím, že všechny výstavní předměty zapůjčila komunita lidí zajímající se o indiánskou kulturu a život. 

Součástí výstavy bude také doprovodný program a budou připraveny i edukační programy pro školy.


foto


Komentáře, diskuze

1.2. 2014 17:33
Ablákela
Nenastal čas přemýšlet o takové ligové výstavě?
4.2. 2014 20:50
Čiksika
Velká výstava je v Ústí nad Labem:
http://www.trampsky-magazin.cz/blog/velka-vystava-indiani-severni-ameriky-199.html
Škoda, že se tu o ní nepíše.
12.2. 2014 11:17
Chlup
Děkujeme za inspiraci. V nejbližší době by se měl ukázat textík od ústeckého muzea o této výstavě i zde na webu. Určitě by se tu o ní mělo psát.

Kolik je šest krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.