Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
14 (maximum: 25)14 / 25
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Čotokva VL „sněžnicová“

(aktualizováno 27.2. 2012)
Zpráva » Pozvánka
Zpráva » Náčelnické zkoušky - akce
 
foto
 
První dva březnové víkendy proběhne „sněžnicová“ Čotokva VL. Chceme ji zaměřit nejen na výpravu na sněžnicích a na to, jak se nabalit na táboření na sněhu, ale hlavně na činnost woodcrafterských kmenů se členy ve věku cca cca 13 – 26 let. Je mnoho mladých lidí, kteří chtějí prožívat reálná dobrodružství, mít skutečná přátelství, mít nějaký životní cíl. Woodcraft je cesta, která může být takovým cílem. Život ve woodcrafterském kmeni ovlivnil nejdnoho z nás na celý život. Jak takový kmen založit? Jak jej udržet, když vyroste z dětských botiček? Přihlaste se na „sněžnicovou“ Čotokvu a pojďte zažít na vlastní kůži, že ve skupině je síla, která pomůže překonat i velmi obtížné překážky. Přijďte se pobavit o tom, co může woodcrafterský kmen nabídnout, když se z dětí pomalu začnou stávat dospělí. Účastnit se mohou zájemci starší 16 let.
Čotokva VL se skládá ze samostudia formou e-learningu a dvou praktických víkendů. Je nutné absolvovat oba víkendy i e-learning. E-learning obsahuje samostudium, plnění domácích úkolů a splnění testů; je v systému moodle na adrese http://moodle.c-yn.cz/wuni/, do kterého dostanou přístup přihlášení účastníci. Absolvováním Čotokvy VL lze splnit náčelnické zkoušky (pro jejich absolvování je nutné splnit obsáhlejší domácí úkoly a testy).
Součástí 2. praktického víkendu bude i putování na sněžnicích, nejspíše se spaním venku. Budeme v okolí naší chaty Fram na Filipově Huti na Šumavě, kdo se nebude cítit na spaní venku, bude mít možnost vrátit se na noc do chaty. Kdo nemá sněžnice, stačí, když dá včas vědět (nejlépe do přihlašovadla do poznámky nebo pak dáme včas dotaz do moodlu), zapůjčíme.

Termíny:
 ·           přihlášky: do 1. 3. 2012
·            e-learning začal již 1. 2. 2012, bude až do 25. 3. 2012, čím dříve začnete studovat materiály a plnit úkoly, tím více na  to budete mít času; o přístupové údaje požádejte rovnou Čeyanalu (jana.kluiberova@mensa.cz)
·            2. – 4. 3. 2012 (Brandýs nad Labem)
·            9. – 11. 3. (Fram – Filipova Huť)
 
Nutno mít na paměti, že absolvování náčelnických zkoušek nijak nezavazuje absolventa k vedení kmene, to leží v kompetencích kmene, koho zvolí náčelníkem. Rozhodně ale každému kmeni prospěje, když co nejvíce lidí bude mít jasno, jaké má kmen povinnosti, na co vše je nutno myslet. A náčelník bude mít možnost zaměstnat na dílčí úkoly některého ze svých soukmenovců. Proto bude určitě zahrnuta zdravověda, právo, základní hospodářské úkony apod., nečekejte však sáhodlouhé přednášky, ale diskuze, praktické úkoly, adrenalinové situace :-). Většinu „výuky“ do sebe nacucnete, ani o tom nebudete vědět. Ale pozor, řada úkolů, které budete plnit z domu, vás nemine! I ve kmeni, složeném ze samých dvacetiletých, je potřeba, aby lidi uměli zorganizovat výpravu do hor, poskytnout první pomoc, mít základní právní znalosti... a v neposlední řadě i to woodcrafterské povědomí, když už jsme woodcrafteři...
Účastníci minulých náčelnických zkoušek se mohou Čotokev VL  zúčastnit, je možné přihlásit se na obě Čotokvy („sněžnicovou“ i „indiánskou“), pokud vás zajímají obě zaměření, ale žádné úlevy z úkolů rozhodně nečekejte!

Cena:
Jestli to dobře dopadne, akce bychom rádi pořádali v rámci projektu Klíče pro život, tzn. akce by byla zdarma nebo s jen malým poplatkem. Pokud projekt nevyjde, počítejte s poplatkem, výše bude upřesněna.

Komentáře, diskuze

25.2. 2012 16:13
Mokrouš
Mohl bych poprosit o půjčení jedněch sněžnic? Děkuji moc
26.2. 2012 9:37
Top
Taky bych chtěl poprosit o pujčení sněžnic. Díky Top
26.2. 2012 22:21
coral
Také prosím o půjčení sněžnic - noha 44-45 jestli hraje roli. Diky! Coral
27.2. 2012 19:54
David
jejda jejda, to se to pěkně rozbíhá, zbyl by prosím 1 pár svěžnic i na mně? Diky David
28.2. 2012 15:14
Vrabčák
omlouvám se, snad ještě není pozdě na podání žádosti o zapůjčení sněžnic. Moje váha je cca 71 kg (kdyby to bylo důležité). Děkuji a už se nemůžu dočkat
28.2. 2012 15:16
Vrabčák
pardon za dva příspěvky za sebou, ale ještě bych měl dotaz na bližší info ohledně následujícího víkendu. Pokud někde už info je, prosím o nasměrování.
28.2. 2012 20:58
Kamila
Ahoj Vrabčáku a všichni, podrobnější informace o víkendu se objeví dnes nebo během zítřka v moodlu a dostanete je všichni mailem.
29.2. 2012 15:52
Cyn
Pro přehlednější evidenci je připraven stručný dotaz ohledně sněžnic přímo v e-learningu. Prosím vyjádřete se tedy přímo tam.

Díky!

Kolik je dva krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Gill1prosím o sněžnice
coral1
Karča1
David K. 1
Ywann2
Top1
Vrabčák1
Lukáš Pavlík - Lukas, František Prinz, Štěpán Káňa, kane94@centrum.cz3
Milan1
Mokrouš1
pavel roubal (kluksam)1
celkem:14 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: