Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
17 (maximum: 24)17 / 24
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Nejkrásnější sbírka - Podyjí

(4.5. 2009 10:23)
Zpráva » Pozvánka

Nejkrásnější sbírka II. - PODYJÍ


 „… aby tím, že se rozhodnou všechny popsané kraje projít a poznat a založit si tak nejkrásnější sbírku, kterou jim už nikdo nemůže zcizit - sbírku krajin - si svoji vlast hluboce zamilovali a netoužili po cizích krajích dřív, než poznají vlastní. Že vědoucí niterné poznání vlastní země je mnohem cennější a blaživější, než plané a plytké pasivní potácení se světem po opačné straně zeměkoule.“
 
                                                                                                                                                     M.Nevrlý - Nejkrásnější sbírka

Vydejte se s námi na slunný jihozápad Moravy – do kraje proměnlivé řeky, smaragdových ještěrek a pestrých květů – do národního parku Podyjí.

Sraz - pátek 22.května 2009, ve 20 hodin v penzion-kempu v obci Havraníky ( Loc: 48°48'34.501"N, 16°0'34.89"E ) - poslední autobus ze Znojma jede v 18:50. Předpokládaný konec: neděle 24.5. mezi 12. a 13. hodinou.

V pátek večer nás (pokud se vše zadaří) čeká představení národního parku formou prezentace nebo filmu. Kdo přijede dřív, může se vydat na večerní procházku po havranickém vřesovišti – není u nás druhého podobného. To hlavní přijde v sobotu – ráno vyrazíme na celodenní putování kaňonem Dyje se zasvěceným výkladem průvodce ze správy NP. Naším cílem bude osada Čížov, kde je mj. i návštěvnické středisko NP a malá expozice o železné oponě na hranicích Československa. V neděli se můžeme vydat do nejmenšího rakouského města Hardegg nebo objevovat další krásy okolí

Praktické informace:

Akce bude fyzicky náročnější a je proto určena hlavně členům Velké lóže - mladší 15 let pouze v doprovodu plnoleté osoby z vlastního kmene (rodiny). Maximální počet účastníků je 24 – hlašte se v přihlašovadle na webu. V případě, že se připojíte až v sobotu ránu, uveďtě to prosím v přihlášce. Bohužel v národním parku se ani s konexemi nedá domluvit táboření větší skupiny lidí. Musíme tedy vzít zavděk tím co je a podpořit místní cestovní ruch. V pátek budeme spát v chatkách v kempu Havraníky ( http://www.penzion-camp.cz). Cena 190,-K – hradí si každý sám. V sobotu pak přespíme (na zemi) v objektu Správy NP v Čížově. Sobotní putování tedy bude s plnou polní - doporučuji proto sbalit se opravdu nalehko. Rozhodně ovšem bude potřebovat dobré boty a dech – i když je Podyjí na rovinatém jihu, převýšení v kaňonu jsou značná a cesta bude dlouhá.

Stravování si každý řeší sám – v pátek bude možnost využít hospody v kempu – možnosti vaření na ohni jsou minimální.

Na setkání pod modrou oblohou se těší
Jiří Lehký - Hočhóka (stojivkruhu(zavináč)seznam(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

15.5. 2009 16:41
Wičanhpi
Ahoj všichni, koukala jsem, jakou možnost přesunu mají Pražáci. Nejkratší spojení je přímým busem v 15.15 z Florence, potom bychom měli stihnout ten bus ze Znojma. V úterý 19.5. bych zašla koupit místenky, budete je někdo chtít? Wičanhpi
20.5. 2009 10:04
Čingis a Běta
My nestíháme, takže dorezíme opožděně až tím dalším spojem z Prahy do Znojma
21.5. 2009 7:42
Hočhóka
Ahoj všeci. Dochází k drobným změnám programu - v pátek se nemusíte honit, přednáška o NP bude až v sobotu v rámci exkurze. Ta startuje v 8.00. Nocleh bude v Lukově, karimatky budou potřebovat jen mužové. Pokud někdo přijedete až v sobotu, dejte mi prosím vědět - ať zruším rezervaci noclehu v kempu. My asi půjdeme v pátek ze Znojma pěšky (7-8 km) Hoč.
27.5. 2009 16:18
Čingis
Mé fotky jsou k vidění zde:
http://www.vepr.info/galerie.php?id=96
10.6. 2009 6:56
Wanigiska
Moje fotky jsou zde: http://fotky.drumbun.cz/view.php?a=111

Kolik je šest krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Wicanhpi1
Wanigiska1
Ája1
Wasúpi1
Awačin1
Zip1
Okeya1
Bjeta a Čingis2
Petr (Gu) Harant3
Křepela4Wannawega
Toby - Tomáš Lumel1
celkem:17 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: