Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
2727
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Ohnivecké setkání - aktuálně

(23.10. 2008 8:43)
DATUM: 31.10.-2.11.2008
MÍSTO KONÁNÍ: Bobří hrad u Skleného nad Oslavou
ZAHÁJENÍ: nádraží ve Skleném v pátek v 19,15 (navazuje na spoje z Prahy 15,53 a z Brna 17,57)

Letošní ohnivecké setkání jsme pojali na základě požadavků z minula opět tématicky – tentokrát se podíváme na oslavy a svátky a pokusíme se navzájem naučit, jak je využít v ohnivecké praxi. Páteční večer zaměříme na zážitkovou oslavu svátku samain, doby, kdy k sobě mají blízko živí a mrtví. Sobotu věnujeme společnému setkání nad vybranými svátky ve společnosti a událostmi v životě jednotlivce s cílem uvědomit si, jak dodat rozměr jejich oslavě ve kmeni i v osobním životě. Věříme totiž, že jedním z pilířů woodcraftu je vztah k našim kořenům. Noční diskusi bychom rádi věnovali vytvoření inspirující a doporučující formy přechodových obřadů mezi lóžemi pro kmeny, které v tom dosud tápou. (Prosím, zamyslete se na toto téma.) V neděli budeme zlepšovat svou dovednost v rozdělávání ohně. Celkovým cílem je setkat a obohatit se navzájem.

S SEBOU:
• Fotografii vašeho blízkého, který už není na světě a vy jste si ho považovali
• Svíčku, která vydrží hořet venku (aby ji případný vítr nesfouknul nebo déšť nezhasil)
• Minci
• Pokud si chcete vyrobit třecí dřeva, budeme mít k dispozici materiál (prkýnko, svidřík a řemínek) – přivezte si pouze vhodnou želvu a polotovar na lučík. Zároveň bude soutěž o nejkrásnější želvu na tření dřev, přivezte tedy tu svou. Na výrobu se bude hodit i nůž.
• Pokud si budete chtít koupit křesadlo, peníze.
• Hudební nástroj
• Pokud můžete, vezměte s sebou i svého dětského ohnivce anebo adepta

UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ: ve srubu na podlaze či posteli (karimatka a spacák nutné + přezůvky). Stravování společné od pátečního večera do nedělního oběda. Nádobí tu je. Pitná voda se nachází ve studni. Ve srubu není elektřina! Jídlo+doprava+poplatek na ubytování (1500 Kč na celý srub) si účastníci hradí sami.

CESTA ZE SKLENÉHO PRO TOHO, KDO BY SE NEMOHL ÚČASTNIT PÁTEČNÍHO ZAHÁJENÍ: jděte za nosem do vesnice, na křižovatce s hlavní silnicí se dejte rovně (ve skutečnosti šikmo doleva-rovně), projděte na konec vesnice, kde se silnička mění v polní cestu (po pravé straně je rybník). Po 20-30 minutách (minete další rybník po pravé straně) dorazíte na rozcestí dvou cest (100 m před sebou spatříte chaty). Jděte tou levou, která vás klikatě kolem chat a lesíka povede ke hrázi Sklenského rybníka a podél něj. Už jste blizoučko, za chvilku spatříte pár chatek na břehu rybníku a za nimi dřevěný srub – Bobří hrad.
Josef Porsch - Ablákela (ablakela(zavináč)centrum(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

30.10. 2008 11:31
Yučikala
Jedu na setkání autem. Můžu někoho vzít. Když tak mi napište.

Kolik je jedna krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Corál1
Sluneční záře1
Kotlík1
Lasík1
celkem zatím nahlášených23
celkem:27 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: