Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
12 (maximum: 25)12 / 25
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Uzení na Bobřím hradě

(aktualizováno 15.1. 2024)
Zpráva » Pozvánka

O víkendu 19. – 21. 1. 2024 můžete přijet na Bobří hrad vyzkoušet si vyrobit vlastní klobásy. K tomu vám stačí dovézt si s sebou vlastní ochucenou masovou směs (nejlepší recepturu si jistě každý rád dohledá nebo vymyslí sám), ostatní nutné potřeby budou zajištěny ze zdrojů kmene Jezerní lidé. Udírna pojme jen určité množství klobás, proto je množství omezeno na cca 1–1,5 kg masové směsi na účastníka (při počtu cca 20 udičů).

Během soboty co nejdříve nadijeme klobásy, roztopíme a naplníme udírnu a než to bude hotové, bude dost času i na nějaké venkovní aktivity s ohledem na počasí. Sledujte předpověď – bude-li led, vemte si s sebou brusle (a hokejku?), bude-li dost sněhu, přibalte si běžky. A kdo pobere, tak i hudební nástroje, případně oblíbenou knížku, kterou byste rádi doporučili ostatním.

Jak se dostat na místo: Bobří hrad leží na břehu Velkého sklenského rybníka na Vysočině, necelé 3 km od žel. stanice Sklené nad Oslavou (trať Brno – Žďár n. Sáz.) – 2 km po červené a pak doleva po cyklostezce kolem pole až ke srubu, viz mapka. U srubu není moc míst na parkování, takže pojedete-li autem, domluvte se několik lidí dohromady, v případě sněhové nadílky může být cesta neprůjezdná nebo jen se sněhovými řetězy, proto by bylo lepší nechat auto na nádraží ve Skleném n. Osl. a dojít ke srubu pěšky. A nejlepší by bylo dojet vlakem.

Ubytování: Na srubu je cca 24 postelí, akce je proto omezena na 25 osob. Budete potřebovat vlastní spacák, přezůvky, ideálně čelovku. Není tu ani elektřina ani koupelna, suché WC je venku.

Jídlo: V sobotu a v neděli bude přes den k dispozici hustá polévka nebo podobné plnivo a čaj nebo kafe. Dovezte si vlastní pečivo, snídaně a něco dobrého ke kávičce a na zobání na švédský stůl k večeři. A samozřejmě surovinu na výrobu klobás (cca 1–1,5 kg max).

Cena: 300 Kč,-/os.

Tak se budu těšit!

S modrou oblohou, Kamila Lunerová – Maqiyémi

fotofoto

 


Komentáře, diskuze

7.1. 2024 19:56
Lída
Jestli pojedete někdo z Berouna nebo z Prahy v pátek vlakem, případně autem a budete mít volné místo, ráda se přidám, cesta je dlouhá:-) - napište mi prosím na lida.kysilkova@atlas.cz. Díky.

Kolik je dva plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Eva Weislová1
Petr Štěpán Břek1
Alice Lehká (Ája, Hočhoka, Áňa)3
Iva Vilhumová HotaHepan1
Ludmila Kysilková1
Martin Pejša (Medvěd)1
Kateřina Pejšová Lasík1
Kamila Lunerová Maqiyémi3
celkem:12 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: