Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Vodní zákon - pozměňovací návrh

(22.5. 2017 23:23)
Zpráva » Informace
Více se o problematice vodního zákona pro stanové tábory dočtete na stránkách www.adam.cz. Členům výboru jsem za Ligu lesní moudrosti odeslal následující email.
 
Dobrý den vážení členové výboru pro životní prostředí,

s napětím sledujeme vývoj ohledně vodního zákona. Jsem zástupcem 1300 členů naší organizace Ligy lesní moudrosti jejíž oddíly-kmeny pořádají ročně kolem 100 táboření na zelené louce. S tábořením s minimem prostředků většinou v teepee máme bohaté zkušenosti a snažíme se je i předávat dále. Sám jsem zažil jako dítě během letních táborů dvě velké povodně  a žádné ohrožení jsem necítil. Pokaždé se nám s velkým časovým předstihem podařilo stany sbalit a přesunout věci mimo ohrožení. Osobně neznám jediný případ u kterého by během povodně na stanovém táboře došlo k poškození cizího majetku nebo dokonce újmě na zdraví. Táboření je pro naše členy stěžejním programem a letní tábory jsou vyvrcholením celoroční pravidelné činnosti s dětmi a mládeží. Míst k táboření ubývá a další omezení pro náš zájem - vést děti i dospělé ke kladnému vztahu k přírodě - by bylo pro nás smutnou událostí.

Prosím podpořte pozměňovací návrh předložený panem poslancem Turečkem a podporovaný Českou radou dětí a mládeže, naší střešní organizací v čele s předsedou Alešem Sedláčkem. Dejte šanci stanovým táborům.

S díky a s přáním hezkého dne s modrou oblohou i nad aktivními zónami

Ing. Filip Chmel
náčelník Ligy lesní moudrosti z.s.
mob.: +420 725 743 829
e-mail: nacelnik@woodcraft.cz
www.ligalesnimoudrosti.cz

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.