Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

"Woodcrafoto 2016" - Fotografická soutěž LLM

(aktualizováno 9.10. 2016)
Zpráva » Informace
Aktualizace: Příjem fotografií do soutěže je ukončen!!!
Zaslané fotky si můžete prohlédnout a hlasovat pro své favority zde
 
Milí woodcrafteři a woodcrafterky,
 
minulý rok proběhl první ročník soutěže, do které se zapojilo mnoho z vás a poslalo krásné snímky. Rozhodování bylo těžké a finále velmi těsné.
 
foto
I když měla organizace soutěže své mouchy, kterých se budeme snažit letos vyvarovat, ohlasy byly velké – a to jak od soutěžících tak od ostatních. Vítězné fotky se objevily na ligovém webu, na stránkách časopisu „Woodcraft“, ve věstníku ČRDM „Archa“… Část z nich nově zdobí „saloon“ na ligové základně FRAM na Filipově Huti. Katka Rozinková, která s manželem Ywanem kastelánuje na hradě Roštejn, chystá z fotek výstavu ve velké věži tamnějšího hradu.
Fotky jsou k dispozici v ligovém archivu pro členy jako potenciální ilustrační, propagační či jiný materiál…
 
Vítězný snímek loňského ročníku od Áji Lehké
 
Potěšilo nás to, a proto vyhlašujeme i tento rok soutěž o nejvydařenější fotku Ligy lesní moudrosti roku 2016!!!
 
Prázdniny teprve začaly. Ať už budete na táboře, či kdekoliv jinde, třeba si tam vzpomenete na obsah letošních soutěžních kategorií a podaří se vám lépe jejich obsah pořízenou fotografií vyjádřit. Můžete sáhnout i po starších fotografiích, jen, prosím, ne starších než 2 roky. Tzn. focené nejpozději na podzim roku 2014.
 
Snímky, které zašlete, uschováme a budeme používat pro vnitřní účely i pro prezentaci LLM. Vždy samozřejmě s uvedením autora.
 
Fotky bude možné hodnotit na webu – stejně jako minulý rok -  (během září sledujte stránky woodcraft.cz !!!) - do finále poputují 4 snímky z každé kategorie), zbylých 6 snímků vybere odborná porota - a vítěze v každé kategorii vyberou z oněch 10 nejlepších fotek náčelníci na Sněmu zástupců koncem října.
 
Fotky posílejte na email: tereza.chmelova@email.cz
Uzávěrka je 11.září 2016
 
Vítěz v každé kategorii získá poukaz na víkendový pobyt na ligové základně FRAM na Filipově huti na Šumavě pro 2 osoby ZDARMA.
Absolutní vítěz pak bude moci na „Filipce“ pobýt ve dvou celých 5 dní.
  • Prosím, zasílejte vždy jen jednu fotografii do každé kategorie, celkem tedy max. 4 fotografie. Snímky by neměly být starší jak 2 roky (jak již zmíněno výše).
  • Pro přehlednost je prosím pojmenujte „Jméno autora - název kategorie“ tedy např. „Chmelová – Malebnost ve všem“.:) Minulý rok takto byla označená bohužel jen zhruba polovina došlých snímků, což později působilo zmatky
  • Rozlišení - ideálně zasílejte snímky o velikosti minimálně 1 MB, maximálně 5MB.
  • Snímky by měly odpovídat obecným zásadám skupiny činů 3C Fotografování, filmování: Měly by být obsahově zajímavé, ostré, správně exponované; kompozice (rozvržení a úhel záběru, výřez, osvětlení apod.) by měla odpovídat obecným zásadám fotografie. Snímky ze sněmu (od večerního ohně) by měly být bez blesku.“
  • Vítězné snímky budou opět zveřejněny v časopisu Woodcraft a na ligovém webu. V neposlední řadě pak na oné výstavě na Sněmu zástupců a kdo ví, kde ještě...
  • Letos by měli hodnotící hodně přihlížet i k tomu, jak se vám snímkem podaří vystihnout danou soutežní kategorii – a zároveň jednu z devíti hlavních zásad woodcraftu. Jsou to totiž témata podstatně abstraktnější, než minulý rok. Což by mohla být hezká výzva..:)
1.kategorie: „Táborový život“
 
 
2.kategorie: „Samospráva za vedení dospělých“
 
 
3.kategorie: „Pocty podle stanovených měřítek“
 
 
4.kategorie: „Malebnost ve všem“
 
 
Na všechny fotky se budeme moc těšit!
Pokud byste měli jakýkoliv dotaz či připomínku (např. jste svoji fotografii nenašli na webu mezi ostatními při hlasování) – určitě dějte vědět, budeme rádi! Pište na email tereza.chmelova@email.cz
 
Budeme rádi, pokud se zpráva o konání fotosoutěže bude šířit dál!!!

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.