Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Program táboření na Kosím potoce

(aktualizováno 27.6. 2016)
Zpráva » Informace
Hau kóla, woodcrafteři!
 
Už za pár týdnů nás čeká společné táboření na Kosím potoce. Wašté!
Připravili jsme si pro vás několik aktivit, které vyžadují trochu přípravy předem, a proto již teď odtajníme část programu, abyste měli čas se na to nachystat.
 
Mým záměrem pro toto táboření je, abychom si mohli splnit pár orlích per, která si člověk sám doma těžko splní. Naštěstí se táboření bude účastnit i několik věhlasných odborníků v různých oborech, takže si budeme moci splnit například činy:
 
Z prvního světla: hod/vrh koulí, diskem, oštěpem (podle toho, co se podaří zajistit). Dále bude možnost splnění činů 1M3 a 4 z lukostřelby, které budou naměřeny na hřebenové louce nad tábořištěm.
 
Z druhého světla: 2N1 – naše ryby, 2O1 – určování ocasatých obojživelníků, 2O2 – naše žáby, 2P1 -naši plazi, 2Q1 – určování ptáků
 
U těchto činů by si zájemci nejlépe měli sestavit seznamy živočichů, které chtěji určovat a tyto poslat na můj mail (viz níže) a já je pak rozešlu patřičným odborníkům, aby si mohli připravit poznávačky. Na táboření se samozřejmě budou moci plnění těchto činů zúčastnit i lidé, kteří seznam neposlali...
 
Ze třetího světla: 3R8 – oheň třením bez luku. Vzhledem k tomu, že tábor bude plný zkušených woodcrafterů, tak „obyčejné“ tření s lukem necháme malým dětem a my se pustíme do tření bez luku! Na plnění tohoto čimu byste si měli sehnat suchý rovný stvol pelyňku a kousek lipového dřeva, nejlépe z mladé lípy. (stačí i větev) Nějaký materiál zajistím, ale asi ne pro všechny.
 
Ze čtvrtého světla: 4J5 – vaření bez nádob. Teto čin si budete moci splnit v naší soutěži „MasterChef Kosák 2016“. Vaše gastronomické speciality zhodnotí odborná porota a ten nejlepší kromě činu získá i hodnotnou cenu do táborové kuchyně!
Také bude u Indiho možnost splnit si některé činy 4P – zdravověda. (Dezinfekci s sebou!)
 
Z dalšího programu nás čeká třeba ringo, indiánské aukro nebo mystické bubnování. Pro skřítky je připravena celotáborová hra, kde budou putovat s kojotem a orlem.
 
A v neposlední řadě válečný štváč Machimia vypustí z řetězu krvavé psy války, což může skončit jedině velkou bambulákovou přestřelkou!
 
Kdo by chtěl ještě přispět do táborového programu, nechť mi prosím napíše na níže uvedený e-mail.
 
Na shledanou na táboře se těší
Lukáš Horina - Ježek (Horinalukas(zavináč)seznam(tečka)cz)
 
 
 
A ještě jedna důležitá informace... Jako každý rok, bude i letos otevřen "Hedgehog trading post", tedy obchůdek s dekami Balkanova (kus o 250kč levnější než v obchodě) a dalším vybavením.

Komentáře, diskuze

27.6. 2016 0:24
Filip
Díky Ježku za nabitou nabídku, už se těším na vše co nám údolí Kosího potoka a dobří lidé v jeho lůně letos nadělí.
27.6. 2016 9:56
Willy
Ježku díky - paráda!
Myslím, že na letošním sněmu neproběhla soutěž o nejlepší woodcrafterský a indiánský výrobek. Nezkusíme to zařadit do táborového programu?
27.6. 2016 12:11
Ježek
Ahoj Willy,
já se bohužel na sněm nedostal, takže nevím, jestli soutěž o výrobek byla, či nebyla, ale zjistím to a klidně ji můžeme na tábořku uspořádat... ;)
Jež!
28.6. 2016 9:36
Vlastík
Na sněmu na Střele soutěže proběhly. Nejlepším indiánským výrobkem byla Hromova péřová čapka, nejlepším woodcrafterským výrobkem byla, tuším, deka od Wičanhpi.
15.7. 2016 18:56
Tokhatamani
Hau kola, jak píše Vlastík, na sněmu soutěž proběhla, nicméně asi nic nebrání tomu ji na Kosáku opět vyhlásit. Vždy to má silně motivační charakter. :-) Jenom teda předem nemáme žádné ceny, neb ty byly rozdány na Ligovém sněmu.

Kolik je čtyři plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.