Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
5757
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Indiáni z Točníku 2016

(aktualizováno 5.9. 2016)
Zpráva » Pozvánka

Indiáni z Točníku  - víkendová akce pro veřejnost, během níž má  Liga lesní moudrosti možnost ukázat svou činnost, tedy to, co nás baví a co to Liga vlastně je. Víkend je zaměřen hlavně na rodiny s dětmi, které si mohou na stanovištích vyzkoušet různé dovednosti a porovnat své schopnosti s woodcraftery. Stanoviště pro děti jsou inspirována interaktivní hrou Stoupání na horu (www.stoupaninahoru.cz). Každá aktivita se nějak vztahuje buď k činům vybraným do této hry, nebo k činům ze Svitku březové kůry. Za splnění určitého limitu získávají bod a za určitý počet bodů mohou získat odměnu.

Hlavním cílem akce je dát o sobě vědět, ukázat světu, že je tu možnost trávit čas v přírodě a užít si ho naplno. Něco se naučit, něco si vyzkoušet a něco prožít. Děti a jejich rodiče tak mohou strávit krásný den plný zážitků ve fantastickém prostředí hradu Točníku.

Druhým, neméně podstatným cílem, je nabídnout trochu jiný víkend našim členům, kteří se zde mohou zase víc vzájemně poznat. V sobotu večer nás totiž čeká doprovodný program jen pro naše pomocníky.

fotofoto foto

Program

Celý víkend se bude ubírat v indiánském stylu. Postavíme dvě týpí (jedno krásné i vybavené a druhé na hry), pocítíme sílu bubnů a indiánských příběhů. K tomu ukážeme všem, že naše oblečení a výrobky opravdu stojí za to.
Jaká budou stanoviště: Lukostřelba, Noční obloha, Poznávání ptáků, Bylinky, Otisky listů, Setonův běh a další, které již máme připraveny. Seznam budeme ještě upravovat. Pokud byste měli jakýkoliv nápad na stanoviště a měli byste chuť se ho zhostit, určitě nám dejte vědět (chlupxxl@seznam.cz). Pokud jste s námi byli minule a rádi byste třeba opět plnili hlavy návštěvníků vědomostmi na motýlím stanovišti – dejte nám vědět. Pokud nemáte představu, jaké stanoviště byste mohli sami připravit, ale rádi byste pomohli – není to problém, nabídneme vám, co máme, dáme veškeré instrukce a podklady a huráá do toho.
Doprovodný program se nese také v indiánském duchu. Minulý rok jsme měli možnost užít si Walden Singers a vidět tanečníky ve slavnostním oblečení. Indiánské tance doplnilo loutkové divadýlko kmene Skarabeus s legendárními příběhy jako je třeba Univerzální přítel.
Od vás bychom potřebovali jakoukoliv pomoc. Samozřejmě hlavně se zajištěním stanovišť či doprovodného programu. Pokud máte chuť se zapojit a pomoci na této prima akci, určitě se přihlaste.

 

Organizačně

Čas programu: sobota 10:00-17:00, neděle 10:00-15:00
Přípravy: od pátku 16. září do ukončení v neděli v 15:00 a následné balení. Hrad je otevřen do 17:00, ale již bez programu. V sobotu prosíme příjezd nejpozději v 8:00 na hrad (výjimky hlaste dostatečně včas :) ). Odjezd prosím plánujte až po ukončení programu, ale pokud byste měl někdo cestu dalekou, ozvěte se – nějak to vymyslíme.
Doprava autem: Na Točník se dá dostat autem, s parkováním buď nahoře u hradu, nebo pod kopcem. Pokud by se parkoviště u hradu zaplnilo příliš, budeme muset některé z vás požádat o přesunutí vozu dolů. Zároveň, prosím, mějte na paměti, že po příjezdové cestě se pohybují lidé – tedy přes den (hlavně v době otevření hradu) je potřeba provoz omezit na minimum.
Doprava vlakem či autobusem: Buď vlakem do Praskoles nebo Hořovic a pak pěšky (cca 6 km), nebo autobusem přímo do obce Točník. Vlak jezdí častěji, autobus až na místo. 
Doprava na kole: Z Prahy je to krásný výlet po stopách českých králů. Cca 50 km, takže doporučujeme přijet už v pátek :)
Jídlo: Po celý víkend ve vlastní režii. V pátek večer lze rozdělat oheň, na kterém můžete cokoliv uvařit. Přes den doporučujeme svačinu s minimální přípravou – příchod lidí je průběžný, takže na delší dobu je odběhnutí obtížnější. V sobotu večer ale máme pro vás připravené grilování. Čeká nás hostina, na které nikdo nepřijde zkrátka!
Spaní: Spí se po celém hradě ve spacáku. Podmínky jsou spíše polní – místnosti  s udupanou hlínou. No ale to rozhodně není nic, co by woodcrafterům vadilo. Atmosféra hradu rozhodně vykompenzuje jakýkoliv diskomfort (a taky to není tak hrozný ;-) ). Spát se dá i s výhledem na hvězdy -  na trávě a v lese v okolí hradu.
Hygiena: Hrad nabízí klasické toalety, umyvadla, korýtka a hadice. Sprcha k dispozici není.
Uložení věcí: budeme mít k dispozici několik místností, kam veřejnost nepustíme. Tedy jsou to prostory pro naše batohy a převlékání. Prostor, kam chodí návštěvníci, bychom chtěli mít krásný, proto vás poprosím o uložení svačinek a podobně třeba do ušitých pytlíčků.
Počasí: Bude hezky, protože kdyby bylo ošklivo, nebylo by to ono.
 
fotofoto foto
 
Byli bychom moc rádi, kdybyste nám přijeli pomoci. Nejlépe na celý víkend. Minulý rok se opravdu ukázalo, že je to hezká akce. Bereme mládež od 12 let a na každém stanovišti je potřeba ještě i někdo starší (ideálně 18+). V pátek a v sobotu ráno budeme stavět a rozmisťovat jednotlivé zastávky dětského putování na horu, v sobotu nás čeká největší várka programu a večer zábava. V neděli jede program do 15:00, pak si zabalíme a pojedeme domů. Pokud nás bude dost, je balení otázkou chvíle.
 
Těšíme se, neboť musíme přiznat, že nadšení z minulého ročníku nás ještě neopustilo.
 
Jakékoliv dotazy, připomínky a podněty piště prosím do komentářů nebo na e-mail: chlupxxl@seznam.cz
Chlup a Ileyawin
 
PS: Album z minulého ročníku si můžete prohlédnout zde: FOTKY
Tomáš Sadílek - Chlup (chlupxxl(zavináč)seznam(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Huronka1
Tomáš 1Sobota
Basnik2
Žirafa1
Tokaheya1bubnovani sobota a nedele pouze dopo
Owotanla1sobota
Radka3Indiánské obydlí - s Petrem a Matějem po celou dobu
Unčida1S Tussilagem
Tron1
Aki2Aki+Dominika-kde bude potřeba
Tawasentha2s Bárou, so-odpol až neděle, otisky listů
Iri1spíš výpomoc so/odp+ne/dopo (otisky/listy/motýli)
Talka42 dospělí od rána soboty,2 teenageři během soboty
Fox2žeby ptáci
Todi5
Štěpán1
Čí-rí 1Otisky listů s Culdou - sobota
Waki1s modrou!
Milan A.1bubnování + rád pomůžu i jinde
TIBOR1
Indi4první a poslední pomoc :)
Klára1Obchůdek
Tereza a Filip2bubnování/tancování
Maqiyémi1Stanoviště Bylinky, možní přijedu i se Zuzkou - od pátku v noci do ne odpoledne
Iveta1
Culda1stanoviště Tisk listu s Tawasenthou, jen v sobotu
Vítek + Hante2
Hanka1
Kája + Ondra2
Vydry2dva dospělí, tři děti
Terez1
Mokrouš1Rád bych zas jako prodejce, ale jinak rád s čímkoli pomůžu
Zi1Nesmím chybět!
Silva1
Bára1
Chlup + Ileyawin2
celkem:57 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: