Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Pozvánka na táboření 2015

(aktualizováno 8.7. 2015)
Zpráva » Pozvánka
foto
 
Hau kóla,
blíží se čas, kdy se znovu sejdeme na Kosím potoce. Letos v termínu 18. 7. – 2. 8. 2015. 
Na všechny se těšíme a vítáme zvláště ty, kteří budou aktivními účastníky a obzvláště pak ty, kteří budou i spolutvůrci našeho táborového programu. 
 
 
Táborový program:
• Slavnostní zahájení táboření proběhne v neděli 19. 7. 2015 v 17 hodin
Výroční sněm LLM se bude konat 25. 7. 2015  - na sněm s sebou prosím přivezte: vlajku/štít/wampum vašeho kmene 
• Oficiální zakončení táboření se pak uskuteční v pátek 31. 7. 2015 v 19 hodin
 
 
Na co se můžeme v průběhu táboření těšit?
Kmen Changleska Thozi pro vás již připravuje:
  • Lakrosový turnaj
  • Kurz první pomoci
  • Výrobu lapačů snů
  • Tradiční aukci - vezměte vše, z čeho jste již vyrostli a jiné užitečné věci, rok od roku zajímavější a výhodnější!
  • Válečnou stezku pro malé i velké bojovníky/ce
 
 
S čím můžete pomoci?
  • S vlastním nápadem na další program, pokud nemáte svůj vlastní nápad, budeme rádi, když zorganizujete, některou z níže uvedených tradičních akcí.
    • Powwow / wačipi
    • Poznávání přírody, živé i neživé
    • Tawiskara - luk a šípy si každý bere vlastní
    • Soutěž o nejlepší indiánský a woodcrafterský výrobek - nenechte své adepty do soutěže doma!
    • Potní chýše
    • Ringo
….. a další tradiční i netradiční akce
  • S malebností, jak píše ligový ohnivec Tokhatamani: Jednou z devíti hlavních zásad woodcraftu a myslíme, že velmi oblíbenou je „ Malebnost ve všem“. Malebnost našeho táboření je to, co upoutá náhodného návštěvníka i to, co pohladí na duši protřelé harcovníky. A nejde jen o dobře postavená týpí, vlající pera čelenek, nebo zdobené košile.  Je to soubor mnoha nepsaných pravidel a zdánlivých maličkostí, která dohromady tvoří malebnost. Abychom si ji všichni i nadále užívali, zamysleme se nad níže popsanými doporučeními, která vznikla při diskuzích na podzimním sněmu zástupců. Tady jsou: stylovost_taboreni (PDF, 39 kB) 
     
  • S půjčením a stavbou návštěvních týpí, případně se zapůjčením tyčí – kdo by byl ochoten zapůjčit nevyužité týpí nebo tyče nově založeným rodům, kteří ještě nemají svá týpí, ozvěte se prosím na ustredi@woodcraft.cz a napište za jakých podmínek (finančních nebo jiných). Tímto dobrým skutkem přispějete k malebnosti tábora, protože nebudeme řešit stavbu roztodivných přístřechů. Nabídněte náčelníkovi tábora, že pokud přijede někdo poprvé, pomůžete se stavbou týpí.
 
Ozvěte se náčelníkovi tábora – Indimu nebo Omeletce, raději emailem v.omeletka@gmail.com, v případě nouze telefonem 775 775 376.
 
 
 
Pro ty, kdo jede na táboření poprvé
Všechny, kteří jedou na ligové táboření poprvé, vítáme a prosíme, aby se pokusili svými vlastními silami pro sebe zajistit týpí, zubříka nebo šeltr. Pokud jste ještě v týpí nespali, objevíte jeho kouzlo. Pokud jste týpí nikdy nestavěli, nebojte se, určitě se najdou ochotné ruce, které vám pomohou. Týpí se dají půjčit u některých dětských oddílů (pokud některý blíže znáte) nebo na internetu lze najít několik půjčoven. Tyče se pokusíme zapůjčit přímo od některého z kmenů na tábořišti. Půjčení musí být ale předem domluveno. V případě dotazů volejte náčelníka tábora Indiho (775 775 376) nebo kontaktujte ústředí LLM ustredi@woodcraft.cz
 
Do poznámky v přihlašovadle (v pravém horním rohu této stránky) prosím uvádějte počet týpí, aut, den příjezdu a odjezdu. Nezapomeňte prosím odpovědět na otázky, které naleznete zde: http://www.anketovnik.cz/30797402063af9d8. Budete tak mít nezanedbatelný vliv na program tábora.
 
 
 
PLÁNEK TÁBOŘIŠTĚ 
Ve spolupráci s náčelníkem ligy a správcem luk byl vytvořen plánek tábořiště s vyznačenými sektory k táboření. Aktuální verzi k 9. 6. 2015 naleznete zde: schema_luk (PDF, 66 kB). Každý přihlášený může do přihlašovadla nebo mailem napsat, kde by chtěl letos tábořit a tyto sektory si tak předem zarezervovat. V případě kolize mají přednost Ti, kdo se dříve přihlásili. ZDE naleznete závazný rozpis, kdo kde bude tábořit, tabulka bude průběžně aktualizovaná (vybírejte prosím už jen z volných míst). Nedodržení rozmístění týpí podle plánku může vést k nucenému přesunu i již postaveného týpí, proto mu prosím věnujte zvýšenou pozornost.
Svým přihlášením či příjezdem na táboření se zavazujete dodržovat táborový řád (PDF, 115 kB), ve kterém najdete mimo jiné pravidla pro vjezd na louky, výši táborových poplatků a další důležité provozní věci včetně možnosti využít kárky k dopravě vašich věcí.
 
Táborové poplatky dle táborového řádu bude možno uhradit přímo v rámci táboření Kláře, v "úředních hodinách", které budou vyvěšeny nebo bezhotovostně na bankovní účet LLM do týdne po ukončení táboření.
 
 
Objednávání medu (dopsáno Tokaheya 31.5.2015)
 
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Nově ke zprávě přibylo:
 
Zveme vás na deváté setkání Kruhů.
Uskuteční se první týden. Upřesníme na místě. Téma můžete navrhovat.
Tomáš Koubek - Okeya, Josef Porsch - Ablákela
 
Pro připomenutí prvotní vize:
Cílem těch setkání bude pomáhat si pracovat na sobě tím, že budeme sdílet svůj osobní a duchovní rozvoj. Představuji si to jako debatu nad konkrétním tématem. Cílem je propojit různé lidi, kteří se třeba ani neznají, ale možná si mohou něco předat. Chtěl bych si s vámi povídat - nedogmaticky, nenábožensky, nepsychologicky, bez pocitu výlučnosti či uzavřenosti skupiny, bez snahy nutit někomu názor, bez hodnotící autority, bezpečně. Nemám žádná přehnaná očekávání, chci to pojmout skromně a uvidíme, zda ta setkávání přežijí ve zdravé podobě dny nebo léta. První téma bych rád vedl jako jakýsi moderátor či spíše jako jeden z diskutujících - a další bude zase na někom jiném. Název Kruhy jsem zvolil podle představy kruhů jako skupin lidí, kteří se vzájemně obohacují a propojují. Pozval jsem všechny, koho by taková setkávání mohla podle mého názoru zajímat. Pokud vás to zajímá, prosím, přihlaste se, pokud s největší pravděpodobností přijdete, aby bylo možné vybrat prostor. Šiřte dál.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
Těším se na vás

Komentáře, diskuze

25.6. 2015 12:30
Klára z Waldenu
Zdravím, mám pár poznámek k obchůdku na táboření, obchůdek mám teď na starosti já, takže Zipíka nehledejte, ale stavte se za mnou. Pokud nebude změna měli byste mě najít v sedmičce u DanceLodge.
Dále pokud má někdo z Vás nějaké specifické požadavky ať už se jedná o větší/velké množství čehokoliv nebo o nějakou věc, kterou si myslíte,že mě nenapadne vzít či si myslíte,že by se hned prodala ozvěte se na mail: PatyLLM@seznam.cz . Díky Klára
28.6. 2015 17:52
Vlastík od Sokolů
Zavařujme! Přípominám vám výzvu z časopisu Woodcraft 3/2014. Nezapomeňte vzít své výrobky do soutěže:-).
1.7. 2015 22:09
Iva - Olowanteča
Pojedu na táboření s dvěma malými dětmi (Jerry a Kryštof budou předvoj). Mě byste někdo 3 místa v autě a vzal nás tam? Autosedačky máme, nic jiného s sebou brát nebudeme, na benzín přispějeme.
2.7. 2015 22:27
Iva - Olowanteča
Zapomněla jsem dodat, že bychom na táboření rády jely v neděli 19.7., nebo v pondělí 20.7. brzy ráno.
8.7. 2015 21:33
Culda
Hau kóla, moc ráda bych se zúčastnila Kruhů (přes fejsbůk to nezvládnu). Dále mám prosbu, jestli by se našel někdo, kdo by na Kosáku zorganizoval dílnu na dřevořezbu, mám dláto a neumím ho příliš používat, když mě to někdo naučí, budu celá vděčná. Děkuju! C.
14.7. 2015 9:04
Ježek
Ahoj, nabízím jedno místo v autě. Na Kosák jedu v sobotu dopoledne z Říčan, takže můžu případně někoho nabrat někde na kraji Prahy. Kromě samotného pasažéra už se mi tam vejde tak maximálně jedena krosna, takže někoho s týpkem atd. nepřestěhuju. Ježek
19.7. 2015 20:48
Zlobr
Ahoj, nabízím jedno místo v autě v úterý 21.7. z Prahy. Povezu už nějaké věci a jedno pasažéra, tak hledám někoho jen s batohem. Kdyby byl zájem pište/ volejte 721 682 210. Díky
23.7. 2015 9:36
Venda
Hau kola, budu se vracet z Kosáku ve středu, mám 1-2 místa volné (podle množství věcí). Lidi odvezu až 3. 777 5ž 83 82
29.7. 2015 15:39
Gryf
https://picasaweb.google.com/ursus7/KosiPotokWoodcraft2426Lipca2015

Kolik je jedna krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Rafał Łozinski.7Termin 24-26. VII.
Rod Mokoše6S omluvou se hlásíme pozdě. Pobudeme 23. - 29. 7.
Džusi a Eli2od nedele 26.07., 1 auto, bývame u ČanWačipi
Janča1(Mamuti) od čtvrtka (23.7.) do neděle (26.7.)
Rod ze Želichova6
Tawiyela1+ 1 batole
Prokop1U Beduína (Tungulungsi)
Albert Minář Hrom11. týden ale možná i jen na sněm. 1stylové áčko, D 10, nebo jinde.
Keny4V křaku za vodou, jako obvykle.
Terka a Honza Pecharovi41 auto, 2 dospělí, 2 děti, 1 týpí na 2. týden, na místě po Ablákelovi
Olowanteča1
Vydry41 týpí ( šeltr pokud nebudou tyče), stěhujeme se z D14 na H5, 1 auto o víkendech, 1+3děti, od 18.7 - 1.8
Indi - malá31+2 děti, 1 auto pouze na víkend, 1šeltr, stěhujeme se z dolní louky D14 na H5 i s rodem Vydry.
Jirka1Rahanové
Olowan101xtýpí H11, 2x šeltr H10
Sacagawea20D14, 6 týpí, kuchyň, 3 auta, příjezd 25. 7. odjezd 9. 8.
Strážci údolí2H3 - 1 týpý/2 týdny
Anpao & Déšť1Na celé táboření, áčko sektor H9, 1 auto, 1 sedlářský koník
Vydry 51 týpí, 1 auto, 3 malé děti, 2 týdny, D14
Bagaman41týden,dolní louka D-10, asi vigvam, hodný pes Timík a auto možná i s vozíkem.
Poly, Iše, Ondra, Káťa, Bára118.7. - 2.8., 1 týpí, 1 auto, sektor H4
Wetu 12 lidi
Sněhurka4celý tábor, 1 týpí dolní louka, já a Kryštof a vnoučata. Nejraděj D8 nebo poblíž.
PahinHanskaWin41 tipí, 1 auto. 3 lidi celé táboření + návštěvy. Je-li možno někde kolem Dance lodge jako loni, nebo u hřiště (D15?).
Tokhatamani3celé táboření,1 typi,1 auto, D 10 Velká rodina
Omeletka10H3, 1týpí, 2 šeltry, kuchyň, 2 auta, celý tábor
Tungulungsi-Beduín11+2týpí,auto+vozík
Tomáš s rodinou42 týdny, 1 týpí, 1 auto, D10
Phešníža+Kačka22 týdny, 1 šeltr, 1 pes, sektor D9/8/10 někam k sousedům s vlkem Mahpiato+Blesk.
Logan a Wenona a spol.5D 10, 1 týpí, 1 auto
machimia1Já + František
Ája, Hočhóka a spol.5celou dobu, 1 týpí, 1 auto, D 10
Jiskřička1společně s Borovicí, máme 1 auto
Borovice1Prosím, mohl by někdo poskytnout místečko v týpí pro mě( Borovice) a pro Jiskřičku( 13let) ve dnech 24.,25,26 a 27.7.?( tři noci).Moc děkuji
Tewlikit s rodinou1sektor D10
Tančí s tyčí, Břek3na celou dobu, 1 týpí, 1 auto, prosím D8 jako minule
Osmaka Opo2018.7-2.8,3týpí, 1šeltr, 4auta, D9
Saxana, Jana Nešťáková120. - 25.7., nemám týpko, nemám ind. oblečky, ale těším se na setkání
Mahpiyato+Blesk2na oba týdny,1 týpí,1 auto,2 koně,1 pes a 1 Vlk ..to vše tradičně v sektoru D9
Ježek51 týpí na celý tábor - prosím D15, počet lidí proměnlivý, auto 1 - 2
maqiyémi3Prosím blokovat celý sektor D10 pro Velkou rodinu (9-10 týpí/vigwamů), Mq-1 auto, 19.7.-1.8.
Sokoli8Sektor H10 - Sokolí hnízdo, oba týdny, týpí, šeltr a kuchyně, 1 auto
Medvědi41 týpí, 1. týden 4 lidi, 1 auto, 2. týden 1 člověk, sektor H4
Zip a Wasupi2na celou dobu, 1 týpí, 1 auto, sektor D9
Vítek a Hante2Na celou dobu Tábora, sektor D9, 1 wigwam, 1 auto
Cante Waste Oyate (Vivson)112týpí, 1šeltr, 3auta. Místo prosíme asi H12(jako loni,vedle Sokolů)
Ablákela a jeho parta (Velká vydra, Činčapi, Mníšek)431.týden sektor D1-D3 jako minule, v počtu jsou nadpoloviční děti, asi 10 aut, 3 zubříky, 7 týpí
Kangiwianka, Aleš a děti41.týden - 1 týpý, 1 auto, sektor D5 jako vždy
Ačjuta Gotra (Legolas)4Sektor D6, obvyklé místo, 1 týpí, zubřík
Pavel a Gábina4od 18.7. horní louka H8 u lesa jako loni, 1 auto+vozík
Walden54D2,D4,D5,18.7.-26.7 celkem 54 lidí,27.7.-1.8.asi 20 lidí, 10 aut
wazazi132 teepee asi na horním okraji H7 - jako loni
Cibulka, Klára a Verunka3Celý tábor, pozice jako loni přibližně mezi D6 a D8, 1 auto
Bee4První týden, 1x týpí - horní louka mezi H7 a H9, 1 auto
Čí-rí318.7. - 26.7. 1x týpí - horní louka mezi H9a H7, bez auta
Tawasentha42. týden (asi od 25.7., dál tábor Tussilaga), 1 týpí, 1 auto, sektor H8 nebo H11
Lacerta Peta103 týpí, šelt, zubřík; 3 auta; od 17.7. do 7.8., sektor D7 celý a část z některých sousedních - D6 a/nebo D8, ať to nejsou sardinky jako vloni
Šemíci4asi od 12.7. do 14.8., 1 týpí sektor D6 (předpokládám, že bychom zase jako obvykle zabrali celý tento sektor společně s Legolasovci), auto s přívěsem
Čiksika3První týden, 1 šeltr, 1 auto, horní louka, sektor Hx, kde x je co nejmenší.
Alice Pavelková129.7.-tábor Tussilaga,viz Culda
Jindra Pavelka12.týden,dále tábor Tussilaga,jinak viz Culda
Culda119.7.-tábor Tussilaga, 1 šeltr,1 auto
Irí12.týden, 1 šeltr, vlastní tyče na místě, horní louka H9, 1 auto, příjezd so 25.7., dál tábor Tussilaga

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: