Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Dvanáctý medailonek - Yučikala

(23.4. 2015 22:20)
Zpráva » Informace
Pavel Spálený - Yučikala

Yučikala
 
 
Jsi už rok členem náčelnictva pod vedením náčelníka Filipa, jaký z toho máš v tuto chvíli pocit? 
Lehce rozporuplný. Nicméně pozitivní. Lidé v náčelnictvu jsou vytížení. Podle mne bychom se měli více soustředit na méně projektů. Více řešit dlouhodobé dopady a projekty. Více se soustředit na synergii. Nehledět na krátkodobé zisky.
Ale to je takový pocit. Vnímám pozitivně už to, že si Filip (a nejen on) uvědomuje, že musíme s Lize táhnout za jeden provaz a nehrát si tolik na vlastní písečky.
 
Jak dlouho jsi členem ÚROP a co to pro tebe obnáší?
Jsem v ÚROPu od roku 2002. Tehdy „vznikl“ Registr orlích per, a jelikož jsem byl autorem a měl znalosti ohledně dat, která byla, byl jsem osloven Willym, zda bych nechtěl být členem ÚROPu. 
Byla to pro mne velká čest. A tak to zůstává dodnes.
Být členem ÚROPu pro mne obnáší hlavně zodpovědnost. Přemýšlet nad celým systémem orlích per. Ne jen jejich zněním a případně i nápady nad novými OP, ale i nad tím, aby se celá evidence znění orlích per, titulů a mistrovství dala snadno udržovat. Aby byla známa historie. Aby projekty, vznikající v LLM a pracující s OP neobjevovali znovu kolo a dalo se využít stávajících prostředků… A taky, aby bylo jasnější uchování informací uvnitř ÚROPu.
 
Máš v/s ÚROP nějaké plány do budoucna? 
Zdigitalizovat mistrovství. Ideálně tak, aby v Registru bylo možné vidět, nakolik je dané mistrovství již splněné. Podobně, jako je tomu u dlouhodobých činů (poznámka: v Registru si lze ukládat záznamy u dlouhodobých OP, jako je např. 1F7 Kilometry na kole nebo 1R3 Táboření ve stylovém stanu, a Registr podle těchto záznamů spočítání nakolik a zda byly splněny potřebné podmínky).
A taky se zaměřit hlouběji na problematiku plnění OP. Je to dlouhodobě analytická činnost, která nevyplodí výsledky hned. Ale dává smysl. Je nutné se dívat na věci v dlouhodobém horizontu a nedělat uspěchaná řešení. Velkým myslitelem a “inspirátorem“ v tomhle směru je podle mě Willy. Za to má můj obdiv.
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Pracuji v ČEPRU na pozici IT Specialista. To znamená, že mám na starosti např. data, která jsou odesílána Celní správě, nebo pracuji na aplikaci pro podporu prodeje a rozvozu pohonných hmot. Je to zajímavá a nemonotónní práce v prostředí, kde milión je tak základní cifra, databáze jsou obrovské a vše je silně hlídáno. A podvodníků je jak listí na dubu… 
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostal?
Pocházím z kmene Žlutý kvítek. Ten v roce 1994 zanikl. Pak jsem se stal členem kmene Walden a v roce 2005 jsem založil společně s dalšími lidmi kmen Wanagi Oyate – jehož součástí jsem dodnes.
Jinak do Žlutého kvítku jsem se dostal v roce 1991 a členem LLM jsem od roku 1992. 
 
Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší?
Upřímně řečeno: nemám moc představu. Asi to druhé. Ale ke všem cítím blízko.
 
Jakou knihu, či film, bys členům LLM doporučil?
A jéje. Toho by bylo. Tak např. Erich Fromm – Umění milovat. Nebo Eriksen – Syndrom velkého vlka. A z filmů např. z těch méně známých: Dálnice 60 (2002), Pokojný bojovník, Red dog (2011), O koních a lidech. A až se potkáte s autistickými lidmi, tak oceníte úžasný výkon D. Hofmana ve filmu Rain man. A protože s autisty pracuju, tak tento film musím zmínit. 
 
Jaké je tvé životní motto/heslo?
Že ne každé zlato se třpytí. Že je třeba se koukat na dopady svých kroků dlouhodobě, protože krátkozrakost vede mnohdy ke smlouvám s ďáblem. Že když po něčem toužíme, musíme pro to udělat maximum, a pak se na to skutečně vykašlat, a pak to přijde. Že i jednoduché věci mohou být velmi složité. A že pes je nejlepší přítel člověka :-)
 
Nejoblíbenější světlo ve Svitku?
Třetí. Vyrábění mám rád. U druhého je spousta činů, která jsou podle mě nejkrásnější. Jenže čím víc vím, tím hůře se mi daná OP plní…
 
Čím si chtěl být, když jsi byl malý?
Klasika. Myslím, že strojvůdcem (děda opravoval parní mašiny) nebo hasičem (stejně jako Soptík). 
 
 
Yučikala   Yučikala   Yučikala
 
   Yučikala  Yučikala   Yučikala
 
 
 
Jitka Koutenská - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Dále viz:


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.