Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Jedenáctý medailonek - Woapewin

(13.4. 2015 20:45)
Zpráva » Informace
Jitka Koutenská - Woapewin
 
foto
 
 
Jsi už rok členkou náčelnictva pod vedením náčelníka Filipa, jaký z toho máš v tuto chvíli pocit?
V tuto chvíli trochu zvláštní, né však kvůli Filipovi, ale kvůli sobě. Členkou náčelnictva jsem se stala na poslední Valné hromadě. Od letních prázdnin se moje priority přeskupily k jiným milým malým povinnostem (v červenci se nám narodila Pavlínka) a tak nemám na fungování v náčelnictvu (a zatím tomu ani nechci věnovat) tolika času, jak bych si představovala. Na dálku se snažím alespoň trochu reagovat a věřím, že teď po skončení projektu OPVK už to bude jen lepší. Škoda, že zasedání Náčelnictva bývá až večer, kdy už je potřeba být doma a jednu z nejmladších členek LLM dávat spinkat =o).
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Na poloviční úvazek jsem před nástupem na mateřskou dovolenou pracovala jako stavební technik v jedné menší firmičce, na druhou polovinu pak v kanceláři LLM, kde se i teď snažím sem tam s něčím vypomoct.
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostal?
Do LLM jsem přišla před šestnácti lety. Chodila jsem na malířák, kde jsem se seznámila s Čeyanalou, která mi o kmeni vyprávěla a tak nějak mě do něj „nabrala“… Mojí první výpravou byl tábor. Ještě dnes si pamatuji, jak mamce (když přemýšlela, jestli mě pustit, když už jsem měla domluvený ještě druhý tábor) říkala maminka jiných členů: „No, přijede špinavá, smradlavá, odřená a kdo ví co ještě… ale hrozně se jí to bude líbit.“ a měla pravdu =o). V Sacagawee jsem byla jedenáct let. V současnosti jsem členkou Lacerty Pety.
 
Čím se v náčelnictvu zabýváš a čím by ses ráda zabývala dál?
Členkou náčelnictva jsem se stala hlavně kvůli propojení kanceláře a náčelnictva, v čemž mě z praktických důvodů nahradila Eva a jsem za to fakt ráda, protože bych si nemohla dovolit fungovat takto „na dálku“ a musela být mnohem aktivnější, což v tuto chvíli nemůžu a asi ani zatím chci. Pokračuji teď hlavně v některých činnostech, které jsem dělala v kanceláři jako zaměstnanec dál. Úspěšně jsme snad s Maqiyému a Markou (velké wašte jim) zakončily projekt OPVK, v rámci kterého vznikly tři nové publikace a webová hra (práce s tím spojené je ještě ale dost), zveřejňuji zprávy na webu, aktuálně pomáhám s e-learningem Náčelnických zkoušek a jako velký úkol na který se celkem těším, je vytvoření Výroční zprávy Ligy lesní moudrosti. 
 
Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší?
Čtvrté. Co se plnění činů týče, tak jako většině lidem, kteří odpovídali přede mnou, je mi nejbližší třetí světlo. Ráda něco vyrábím, a pokud z toho má radost třeba ještě někdo jiný, o to víc mě to těší. 
 
Jakou knihu, či film, bys členům LLM doporučila?
Asi budu „nestylová“ a leckdo se mnou nebude souhlasit, ale poslední dobou se mi nejvíc líbí pohádka Tři bratři. Svěrákovsko - Uhlířovské operky jsou super kulisa k žehlení ;o).
 
Jaké je tvé životní motto/heslo?
Jak zpívá Karel Gott v písni Být stále mlád: „Život není jen černá a bílá, žijeme v mnoha barvách.“
 
Čím si chtěl být, když jsi byla malá?
Dospělá… teď bych už asi přemýšlela jinak =o).
 
 
fotofoto      
 
fotofoto
 
Jitka Koutenská - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Dále viz:


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.