Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Přihlašovadlo
4 (maximum: 6)4 / 6
Seznam účastníků
Odhlášení z akce
Vaše ID:*

Vaše heslo:*
(ID i heslo Vám přišlo emailovou zprávou)
* povinné

Vytesej si svůj schod na ligovou základnu FRAM

(26.1. 2015 0:07)
Zpráva » Pozvánka
Tesařská dílna proběhne 20-22.02.2015 v Kounově č.p197 u Rakovníka
 
Nejprve se naučíte teoretické základy tesařského řemesla, vyzkoušíte ruzné typy nástrojů a až nám to půjde pěkně od ruky, pustíme se společnými silami do tesání modřínových trámů určených na budoucí nové schodiště na FRAMU na Filipovu Huť. Jistě nestihneme o tomto víkendu natesat všechny potřebné trámy. Nicméně tesařský mistr Jan Kolář, který nás bude celým víkendem provázet, dokončí a opraví, co my začneme. Kapacita tohoto víkendu je omezená z důvodů množství tesařských seker a možností tesařského mistra nás něco naučit.
 
Sebou si vezměte:
-   Teplé oblečení, pevnou obuv, spacáky i karimatky, termosku.
-   1000kč na uhrazení ubytování a stravy.
 
Vizualizace budoucí podoby                          Tesařský mistr Jan Kolář v akci
schodiště na základně FRAM
foto
foto
 
Proč se bude dělat nové schodiště na základně FRAM:
 
Z důvodů nevyhovujícího stávajícího stavu schodiště do podkroví, který nesplňuje bezpečnostní požadavky je pro zvýšení ubytovací kapacity základny vhodné schodiště komplexně přeřešit. Aby bylo zasaženo pouze do prostoru schodiště a byly splněny všechny bezpečnostní a uživatelské požadavky, bude nutné přeřešit i schodiště z přízemí do patra.
Schodiště je plánované vyrobit z ručně tesaných trámů, které budou nejprve opracovány. Poté dva roky uskladněny v exteriéru zakryté střechou. Tím dojde k jejich pomalému vysychání s minimalizací výsušných trhlin. Dále budou trámy minimálně rok uskladněny v podkroví FRAMU, aby definitivně doschly a zvykly si na prostředí jejich budoucího stanoviště. Rekonstrukce by tedy měla proběhnout nejdříve za tři roky až poté co bude dokončena fara v Michalových Horách a budou volné prostředky pro další investice.
 
Těším se na vaší účast.

Komentáře, diskuze

16.2. 2015 22:22
Willy
Jen 1.000,- Kč za dvoudenní stravu a ubytování na karimatce ve vlastním spacáku?
17.2. 2015 7:38
Filip
Jsem rád že se ptáš, asi jsem to tam měl lépe rozepsat. Normální komerční cena takového kurzu se pohybuje kolem 3000kč/osobu. V rámci toho, že se svezeme se placenou zakázkou výroby trámů, dohodli jsme se na snížení na 1000kč/osobu. V ceně je i příprava nástrojů a pracoviště, čas mistra tesařského, který se nám bude věnovat. Půjčil bys Willy někomu s klidným srdcem svoji sekerku? Původní představa byla, že významě pomůžeme s otesáním trámů. Ale dva profesionalní tesaři se zkušenostmi z kurzů mě nezávisle na sobě vyvedli z omylu...budeme rádi když se za ten víkend naučíme držet sekeru. Nepomůžeme, ale přiděláme spoustu práce.
17.2. 2015 16:15
Willy
Dík za doplňující info.

Kolik je šest krát sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Tokhatamani1
Tokaheya1
Šutr1
Filip1
celkem:4 

Přihlášení na akci

Celé jméno + přezdívka: *
Email: *
Upozornit na emailu:
(více adres oddělte čárkou)
Telefon:

Hlásíte se jako: *
Zvolte kmen: *
Poznámka: