Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Šedivé úterý a velikonoční beránek

(8.4. 2020 13:58)
Zpráva » Informace
Podle pověr by tento den hospodyňky měly vzít do rukou košťata a ze všech rohů a zákoutí v bytě vymést prach a pavučiny. Na Šedivé úterý se také myjí okna, podlahy a někteří lidé dokonce bílili stěny. Žádné další zvyky v tento den nebyly běžné. A proč se říká Šedivé úterý? Možná právě kvůli prachu a pavučinám, které se v tento den vymetají. Pokud jste s úklidem začali už v pondělí, v úterý byste jej měli završit, aby se vše blýskalo (https://www.ceskevelikonoce.cz/sedive-utery/)
 
A kdo má vysmejčíno, může se s společně s námi pustit do pečení. V třetím díle velikonočního miniseriálu se od Rádi Kopřivové z kmene Strážci údolí dozvíme jak na beránka. Já jsem si včera koupila formu, takže recept rozhodně vyzkouším.
 
Zvuk: Matěj
Video, střih: Výr
 
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.