Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Spojme síly s ŽIVOTEM 90

(2.4. 2020 18:10)
Zpráva » Pozvánka
fotoŽIVOT 90  podporuje seniory v nezávislém životě, v samostatném rozhodování a účasti na společenském životě podle své vůle a preferencí. Pojďmě spojit síly a pomáhat společně.
 
V současné krizové situaci epidemie koronavirem, která má celosvětově nejhorší dopad na starší lidi, je v plném provozu již více než 14 dní Koordinační centrum pomoci pro seniory organizace ŽIVOT 90. V pátek 13. března 2020 spustila organizace ŽIVOT 90 společně s Magistrátem hl. města Prahy a Českým červeným křížem non-stop krizovou linku 800 160 166, na které dosud operátorky a operátoři přijali více než 6.000 telefonátů od seniorů.
 
"Volají nám na naší linku denně stovky seniorů, kteří jsou velmi dojatí, když se dozvědí, že se u nich doma velice brzy objeví náš dobrovolník. Volajícím můžeme nabídnout kromě jiného i předpřipravené potravinové balíčky nebo dovážku teplého jídla, ale také třeba vyvenčení jejich domácího mazlíčka. Dále poskytujeme samozřejmě i psychosociální pomoc," říká Terezie Šmídová, manažerka neziskové organizace ŽIVOT 90.
 
Aktuálně bylo v Koordinačním centru registrováno více než 4500 dobrovolníků, přičemž reálně se do pomoci seniorům zapojilo již přes 2800 občanů, kteří byli proškoleni a disponují průkazem dobrovolníka. Dvě třetiny registrovaných dobrovolníků jsou ženy a věkový průměr zájemců o pomoc seniorům je 30 let. Senioři, kteří se dovolali na krizovou linku 800 160 166, mají zájem nejčastěji o nákup potravin a vyzvednutí léků. Ptají se také, kde se dají sehnat respirační roušky.
 
Jak můžete konkrétně pomoc Vy:
  • ušít roušku - roušky lze zaslat bezplatně poštou nebo doručit osobně do sídla ŽIVOTA 90 -  Karoliny Světlé 286/18, 110 00 Staré Město
  • stát se dobrovolníkem - realizováno ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy a Českým červeným křížem
Zapojili jste se? Nenechte si to pro sebe a dejte nám prosím vědět na ustredi@woodcraft.cz
 
za ŽIVOT 90 - Marek Kuřina
zdroj foto, logo: ŽIVOT 90

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.