Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Čiwawa2

(6.6. 2007)
foto01
foto02
foto03
foto04
foto05
foto06
foto07
foto08
Je krásné odpoledne 1.6.2007 (navíc den dětí) a na tábořiště Malý Walden se pomalu sjíždějí kmeny a týmy, kteří se pokusí projít nocí s věrným společníkem - Čiwawou.

Na startu se nakonec sešla velmi úzká skupina, složená z šesti skupin celkem ze dvou kmenů (Wallowa - Kynkažu a Ťapáč). Týmy se jmenovaly takto:
  1. Smradlavá noha a spol. (Sika, Gulo, Rissa, Glis) - Wallowa
  2. Zeptej se Čejky (Čejka, Sojka, Bart, Bubík) - Wallowa
  3. Pepa a Karel +1 (Jerry, Mýválek) - Wallowa
  4. Boubelky (Mokrouš, Želva, Slunko) - Ťapáč
  5. Zeptej se Verči (Verča, Pirát, Tanka) - Ťapáč
  6. Iontový Stabilizátor (Godar, Flightman, Mone) - externí testovací tým jdoucí mimo pořadí.

18:20

Po nezbytném znovuvysvětlení pravidel, přebalování věcí a sepisování telefoních čísel všechny týmy naráz dostaly 15 slov, které určovaly další stanoviště, kudy se bude jejich cesta ubírat. Bylo vidět, že hráci byli vnímaví - spojili se a šifru rozluštili všichni naráz. Dále již byla spolupráce mezi týmy zakázána. Na dalším stanovišti je čekala další šifra, odkazující na další místo... Takto to bylo 10x. Soutěžilo se, kdo vyluští nejvíce šifer a dojde do deseti hodin dopoledne na cílové stanoviště určené poslední šifrou. A tak týmy zkoušely své dovednosti s mapou a buzolou v praxi, probrušovali mozkové závity, vzpomínaly, jak vypadá klávesnice a kytara,... zkrátka luštily, aby věděly, kam mají dále vést své kroky.

0:00

Všechny týmy daly vědět, že existují, většina týmů byla za polovinou cesty.

6:18

K cílovému stanovišti přichází první tým - Iontový stabilizátor. To ješrě ale netuší, že je čeká závěrečný úkol. Podle legendy totiž konečně došli ke stříbrné niti a musí najít snového pavouka. Jenže je tma a oni nevidí (mají šátky přes oči). Pavouk je zavěšen někde na pavučině. Hráči měli 10 minut na to, aby se všichni ocitli u pavouka. Mohli spolu komunikovat, mohli na sebe řvát, ale nebylo to jednoduché - pavučina se splétala a větvila a po všech cestách dohromady měřila přes půl kilometru. Navíc její vlákna vedla přes šípkové keře, malé břízky, stohy slámy a další nerovnosti. Vrcholem všeho bylo, že pavučina vedla až na posed, kde byl nakonec zavěšen i pavouk. Takže pokud chtěl tým pavouka najít, musel poslepu vylézt na čtyřmetrový vachrlatý posed.
Nikomu se ale naštěstí nic nestalo a ohlasy byly spíše kladné - nejvíc se nasmáli ti, kdo přihlíželi a dívali se, jak se jiný tým trápí.

7:33

Přichází Smradlavá noha a spol. Jdou na pavouka a nalézajího přesně v čase 10:00 - poslední úkol tedy splnili. Teď už jen čekají na ostatní a na celkové hodnocení.

8:15

Přichází společně Zeptej se Verči, Pepa a Karel +1 a Boubelky. Všichi jdou postupně hledat pavouka, ale žádný tým už jej nenajde.

10:00

Poslední tým - Zeptej se Čejky nedošel v časovém limitu, nemohou tedy bojovat o pořadí akončí na posledním místě. Rychle jsou zpracovány výsledky a vše dopadlo následovně (max. počet bodů byl 10):
  1. Smradlavá noha a spol 8 bodů
  2. Boubelky (loňský vítěž) 6,2 bodů
  3. Zeptej se Verči 4,6 bodů
  4. Pepa a Karel +1 3,9 bodů
  5. Zeptej se Čejky 0 bodů
x. Iontový Stabiliztor 9,5 bodů

Všem patří veliké Vašte, protože všichni prošli bezesnou nocí , nachodili u toho minimálně 28 km (někteří mnohem víc..) a nevzdali to.
Protože, jak znělo letošní motto, "Někdy i hledání samo o sobě může být cílem".
A také, jak znělo loňské motto, "Někdy stačí provést něco bláznivého, abys našel sám sebe."

Akce se, pokud to mohu já říci, povedla, jen je škoda, že jí provázela tak slabá účast. O tom, zda-li 2. ročník Čiwawy byl posledním, rozhodne příští rok účast.

Jan Klement - Čiko

foto11foto14foto09foto12foto10foto13

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.