Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Tawiskara je výzva

(29.10. 2019)
Stalo se » V LLM
foto
Poprvé jsme pořádali Tawiskaru společně se  SRKem (setkání rodinných kmeneů) to se psat 5.květen roku 2012. Za těch osm let co Tawiskaru pořádáme šla úroveň „táborové“ lukostřelby hodně vysoko. Vzdálenost terčů už dosahuje 55m a střelba na 18m je snad horší než na 25 a 30m. V lovecké stezce bylo na začátku úspěchem trefit terč a dnes nás překvapí šíp mimo terčovnici. Vybavení, kvalita a množství luků v kmenech a oddílech stoupá. Desetileté děti v ústupové střelbě trefují terč na 50m a starší až 95m. Doba kdy na jeden luk a pár šípů bylo několik střelců je dávno pryč. Děti lukostřelba baví a dospělí se chtějí stále zlepšovat. Tak doufáme, že k tomu právě Tawiskara přispívá a již dnes se těšíme na další setkání, táboření a lukostřelbu.
 
Za kmen Tate Osmaka - Waštélaka
 
 
fotoJiž zase uběhl rok, kdy naše kmenové luky v poklidu spinkaly ve svých obalech, ale nám se jich zželelo, a tak jsme přijali pozvání na již tradiční akci poměřování střeleckých dovedností zvanou Tawiskara. V pátek odpoledne jsme vyrazili z Prahy na tábořiště kmene Tate Osmaka nedaleko Miskolez, kam jsme přijeli kolem deváté. Jelikož již byla tma jako v pytli a pršelo, stavbu teepee jsme vzdali a využili lákavé nabídky azylu v podobě zaskvotování v šapitu. Večer byl zakončen békáním doprovázeným trápením kytar. Ráno proběhla instruktáž, jak nebýt postřelen a jak nikoho nepostřelit a vysvětlení pravidel lukostřelecké soutěže. Soutěžilo se v rovinné střelbě, lovecké stezce a letošní novinkou byla i možnost si zkusit vystřelit na 3D terče a zažít tak pocit z lovu divokého prasátka a jelena. Odpoledne přišel čas na lukostřelecké duely a mou nejoblíbenější atrakci na celé Tawiskaře, ústupovou střelbu. Jelikož se již nachýlilo k večeru, tak poslední šípy ústupové střelby létaly již za lehkého soumraku a příchodu mlhy. Přátelská atmosféra vyjma duelů, která nás všechny provázela celý den, byla zakončena opět zpěvem a jiným řinčením. Člověk se ani nenadál a byla tu neděle, vyhlášení výsledků Tawiskary, smutné balení a odjezd zpátky domů. Na závěr chci moc poděkovat Waštélakovi a všem dalším organizátorům za jejich práci a utváření skvělé přátelské atmosféry, která po dobu celé akce panovala. Tak zase za rok ahoj a málo ztracených šípů.
 
Pac a pusu
Chíra Strážci Údolí
 
Ahojda,
ještě jednou děkujeme za možnost zúčastnit se Tawiskary. Děti včetně nás přerostlých dětí, máme krásné zážitky. Jo a to objednané počasí. Paráda. Takže velká poklona celé organizaci akce. :)
 
Za ČSOP Bimbrlata  Zdéna Kanička Plecháčová :)
 
 
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm krát šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.