Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Bobří hrad

(8.11. 2017)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů
Vichřice, která se v posledních říjnových dnech 2017 přehnala republikou, se podepsala i na Bobřím hradě. Na srub spadly tři vzrostlé smrky.
Při prvním pohledu na uvězněný srub se nám sevřelo srdce, ale nutno s ulehčením říci, že stromy padly poměrně šikovně a nenapáchaly na srubu zásadní škody. Jeden přeražený trám tam sice je, ale zatím se zdá, že jeho výměna vydrží až na jaro. Snad neodkryjeme ještě nějaké další skryté problémy. Naštěstí stromy popadaly v době, kdy na srubu nikdo nebyl, takže se nikomu nic nestalo.
Lidem z kmene Jezerní lidé se podařilo pod odborným vedením zkušeného profesionála kalamitu svižně zlikvidovat a srub vysvobodit ze zeleného příkrovu a ještě se zbavit vývratů v bezprostřední blízkosti srubu i bez nutnosti těžké techniky. Jak komentoval okolo číhající starší cyklista, který likvidační práce s napětím sledoval: „To só rafani, ti chlapi...to só borci, to teda čumim.“
Dobrá práce, srub funguje, jak jsme zvyklí.
 
fotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofoto
 
Kamila Lunerová – Maqiyémi

Komentáře, diskuze

9.11. 2017 16:30
Homola Bedřich Bobr
Velký dík a uznání všem, kteří odstraňovali 3 mohutné smrky, vyvrácené vichřicí na Bobří hrad 29.10.2017. Vichřice šla od severozápadu, ale vytvářely se v ní víry jako tornáda a stromy padaly různými směry. Dva smrky od severozápadu, jeden od severovýchodu. Srub to vydržel. Štěstí, že bříza, stojící jen asi 4m vedle, se vyvrátila i s balíkem hlíny východním směrem. Tato bříza o průměru 50cm by svou váhou napáchala větší škodu.
3-5.11.2017 muži i ženy z kmene Jezerní lidé (znám je od dětských let) pracovali jako profesionálové. Rozřezali stromy na kousky, které mohli bezpečně snést ze střechy. Nedostatek těžké techniky, jeřábu, nahradili důvtipem. I děti pomáhaly s úklidem větví. Woodcraft jim zářil z očí i z rukou.

S modrou oblohou Bobr z kmene Wallowa, ze kterého se zrodily kmeny Jezerní lidé, Stopaři, Kynkažu

Kolik je tři plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.