Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Nejkrásnější sbírka

(11.9. 2017)
Stalo se » V LLM

Ačkoliv se putování konalo už v květnu a zpětně dohledávám na mapách, kudy že jsme to šli, přesto mi z naší toulky Strážovskými vrchy na Slovensku zůstalo v hlavě pár důležitých informací:

  • Když má vlak zpoždění a v Povážské Bystrici ujíždí navazující autobusový spoj, je výborné mít na místě spojku, která mobilem navádí sprintující opožděnce na správné místo a zdržuje řidiče v odjezdu - díky Zlato a Tewlikite!
  • Když raší kapratské buky, nic se tomu odstínu zelené na světě nevyrovná...
  • A když klíčí semínka buků, je potřeba kleknout až k nim dolů a obdivovat, jak se ty lístky mohly do té hnědé čepičky ze slupky poskládat. A stydět se, že jsem ochutnala tu oříškovou šťavnatou chuť.
  • Že medvěd tu fakt žije a to hovínko bylo docela čerstvé!
  • Že největší lahoda je obědvat na vyhlídce Samostriel s bosýma nohama, koukat na kopce se Strážovem, a pak jen zavřít oči a broukat si písničky, co hraje Hočhoka na kytaru.
  • Že ten nejvyšší vrchol je fakt kopec, ještě že při tom funění člověka protáhne česneková vůně a zrak se upíná na rozkvetlý les všude okolo. A Okeya zodpoví dotaz na jakoukoliv kytku.
  • Je dobré si na Strážově nechat větrem prohrábnout vlasy a společně sníst 70% hořkou čokoládu.
  • Je nemilé vstávat v 5 hodin ráno, abychom stihli autobus z Čičman a přiblížili se k Sulovu, ale aspoň jsme pomalované chalupy mohli obdivovat bez davů turistů a davy místních jsme pozorovali před kostely ve vesnicích.
  • Je krásné se znovu pobrouzdat (po kolikáté už?) po hřebeni Sulovských skal a cítit, že jsem tu jako doma. A slyšet přitom jásat nad tou krásou Wenonu, která tak dlouho toužila se sem podívat až to konečně vyšlo!
  • Je těžké hledat sokolí hnízdo, když ty skály jsou tak vysoké a bolí z toho za krkem. A Logan má oči jako ostříž (a taky dalekohled)!
  • V Manínské tiesnave se člověk cítí maličký a nezbývá než obdivovat, co ten potůček zy ty roky do skal vydlabal.
  • Že to letos zase pěkně vyšlo!
fotofotofotofotofotofotofotofoto
 

Foto z akce: https://montaja.rajce.idnes.cz/Sulovky_2017/

 

Ája Lehká, Okwaho


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.