Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Letošní táboření na Kosím potoce

(9.9. 2017)
Stalo se » V LLM
Prázdniny skončily a s nimi i doba táboření. Ligové táboření, které proběhlo na konci července, se myslím moc povedlo. Plynulo v poklidnějším rytmu než obvykle, ale přesto se udála spousta věcí a konalo se mnoho zajímavých programů.
 
Většinu dopolední se konala táborová hra pro skřítky Čunkši, vrať se podle stejnojmenné knížky. Děti pomáhali Indiánské holčičce Agléšce vrátit se z bělošského zajetí. Program organizoval zkušený tým pod vedením Wanigisky a jak etapy, tak úvodní scénky na obou zahájeních tábora i na zakončení byly skvělé. 
 
fotofoto
 
 
Z programů bych jich zmínil jen pár. Hned na začátku proběhla skvělá aktivita pod vedením Wenony -  pletly se boty z přírodního materiálu a sešla se neskutečně různorodá směsice od bot z trávy a kůry, které byly spíš na ozdobu až po poctivé Ježkovy střevíce z vrbové kůry. Velký úspěch měla různá povídání, třeba Hromův a Dešťův program o uzlech, Kamily povídání o kosmetice, Jerryho výroba a hromadné hraní korejské hry, šípový workshop a spousta dalších naučných povídání a procházek. Oba týdny bylo možné v Dance lodge najít čerstvé rostliny s popiskami připravené Huthewin a Petrem. A pohybu byla taky spousta – krom lakrosu a šiny, bez kterých by to snad ani nebyl tábor, se lezlo po závěsu a žebříku, dvakrát se konal turnaj v ringu, Tawiskara a už tradičně se hrál vodní golf.
 
fotofotofotofoto
 
 
Našel se ale čas i na slavnostnější programy, vysvěcovalo se týpí a šeltr, konaly se dvě skvělé sauny, dvakrát jsme si zatancovali na Wačipi po indiánsku a jeden večer jsme bouřlivě diskutovali o budoucnosti Ligy a táboření. Po obědě i po večerech se četly pohádky pro děti, které se také setkaly s velkým úspěchem. 
 
Celé táboření pak úžasně zakončilo vyrábění keramiky, kterou jsme vypálili v zemní peci – nejen že se nám povedlo dosáhnout potřebné teploty, ale některé kousky keramiky z hlíny z kosáku se dokonce roztavily. Část výrobků dopadla opravdu moc pěkně a už se těším, že to příští rok zopakujeme. 
 
fotofotofotofoto
 
Tímto bych chtěl poděkovat všem, kdo přišli s programem za jejich práci a všem účastníkům tábora za skvělé dva týdny.
 
 
Ještě nesmím zapomenout na ztráty a nálezy – na tábořišti zůstala červená bavlněná deka a také byla v den balení nalezena u malé lávky bankovka, která asi někomu vypadla z kapsy. Pokud se k některému z předmětů hlásíte, napište mi na tomas.koubek@gmail.com. Jinak budou předány na Ligu.
 
     
Tomáš Koubek - Okeya

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.