Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Trilobit na Everestu

(8.3. 2016)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů
Jednoho podzimního večera se v prestižním londýnském klubu sešla skupinka boháčů. Už je přestalo bavit pořádat večírky, kupovat si nové modely Ferrari, měnit stále dokola své partnery a plnit tak úvodní stránky bulvárních časopisů. Snad to zapříčinila nuda, nebo snaha dokázat světu, kdo je opravdu ten nejlepší, ale pět opravdových pracháčů tenkrát uzavřelo velmi odvážnou sázku.
 
"Kdo bude první na Everestu?"
 
To vše zadalo příčinu, že se  v chatě Horo v Káthmándú (v Bedřichově) sešlo pět skupin profesionálních horských vůdců. Chopili se své příležitosti a na bláznivé milionářské sázce chtěli utržit něco do svých kapes.
Natahat však všechen materiál do tábora pod nejvyšší horou světa není hned a trvalo téměř celý týden, než byli horolezci na přílet boháčů připraveni. Na úzkých horských pěšinkách vedoucích do base campu při svém putování potkali spoustu zajímavého. Před očima jim roztálo 40 cm sněhu jenom proto, aby mohly za 2 dny opět napadnout. Zalezli si na cvičných stěnách centra Šutr v Liberci. Nacpali svá břicha specialitou Dal bhát, plackami Čapátí a  taštičkami MOMO. Popili pravý nepálský černý čaj (mléko z JAKA nebylo). Setkali se s Vladimírem Noskem, který se s nimi podělil o svou zkušenost, jaké to je vylézt na Everest. Několikrát absolvovali strastiplnou cestu rozvrzaným autobusem na trati Bedřichov – Hrabětice. Okouzlila je krása bílé stopy projeté v nekonečných Jizerských hvozdech. Museli překousnout nesčetné útrapy spojené s tím, když Vás někdo předběhne ve frontě na vlek, nebo si prožít křest ohněm a zachránit uvíznuté turisty z ledopádu Khumbu.
 
foto foto foto foto foto foto foto foto
 
To však již nad základním táborem zarachotili zvuky rotorů přilétajících vrtulníků našich milionářů. Tady již přešla všechna sranda a nadešel ten všemi očekávaný souboj. Který tým dostane svého milionáře na střechu světa jako první?

Ve slunečním světle se zaleskly cepíny, ostré hroty maček se zasekly do ledové krusty, vzduch byl plný panovačných rozkazů a lano se stalo nejvěrnějších přítelem každého z nich. Nad vysokými vrcholy Himálaje již vládla hluboká tma, když onoho pátečního večera stanula na vrcholu skupina vítězů.
 
Který milionář to však byl? Kdo zvítězil? Byl to Jeff Bezos, J. K. Rowlingová, Roman Abramovič, Laurene Jobs nebo Oleg Děrepasko……..
 
To vědí jen Ti, co tam byli. Proslýchá se však, že vítězka svému týmu slíbila nové mobily a jablka.
 
foto foto foto foto foto foto foto foto
 
Radka Zelenková - Šawonda

Komentáře, diskuze

8.3. 2016 22:46
Šawonda
Text našeho příspěvku napsal samozřejmě Zelí. Tak poeticky to umí v Trilobitu jen on.
9.3. 2016 9:13
Filip
A nějaký sponzorský dar pro LLM jste z nich nevymámili?☺ Každopádně z textu čiší radost a to je pro mě důležitější. Přeji vašemu kmeni mnohé další takto veselé akce.

Kolik je sedm krát čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.