Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Bambiriáda 2006

(4.6. 2006)

Největší komunikační akce, kterou pořádá ČRDM je bezesporu Bambiriáda. LLM se letos účastnila pražské Bambiriády, Jaroměřskou dokonce pořádala. Přesněji, pražské kmeny se účastnili Bambiriády na Vítkově a kmen Tate Osmaka z Dolan u Jaroměře byl hlavním pořadatelem Bambiriády místní.

V Praze byla za LLM hlavní koordinátorkou Dalia Peterová - Špagetka z Čanwačipi Waldenu. Vydatně jí pomáhlai členové Čanwačipi i kamarádi z kmene Ťapáč. V expozici se dále prezentovali pražské kmeny Kruh a Drum bun. Děti si mohly vyzkoušet křesání, tření dřev, Setonův běh, navlékání korálků i další dovednosti. Členové hudebního a tanečního souboru při kmeni Walden předvedli v sobotu i podiové vystoupení písní a tanců severoamerických indiánů.

V Jaroměři měl pořádání Bambiriády na starost Jirka Plšek - Kiďák. Strávil jsem tam páteční a sobotní podvečer a musím říct, že se dle mého mínění tamní Bambiriáda zařadila mezi nejlepší Bambiriády, co jsem za několik let viděl. O podrobnosti se s vámi členové Tate Osmaka jistě rádi podělí. Nejednalo se v žádném případě o nějakou pasívní výstavku úspěchů. Lidé z prezentujících se organizací byli ti praví zapálenci.

Na zahájení pražské Bambiriády předávala ČRDM cenu přístav. Jedná se o cenu, kterou dostávají lidé, pohybující se na úřadech nebo v politice za to, že nad rámec svých pracovních povinností konají ve prospěch sdružení dětí a mládeže. Mezi nominovanými, ale hlavně oceněnými byl i Ing. Stanislav Juránek, hejtman Jihomoravského kraje. Není tajemstvím, že tato velice obsáhlá a podrobná nominace od osmi jihomoravských sdružení byla iniciována a sestavena Bedřichem Homolou - Bobrem.

Prezentace LLM, která navazovala na Bambiriádu byla i v hudební televizi "Óčko" ve čtvrtek 1.6. v pořadu "DJ Děti".

Branami Bambiriády v 26 městech po celé ČR prošlo letost na 150 tisíc návštěvníků.

Děkuji všem, kteří se podíleli nejen na propagaci naší organizace, ale hlavně myšlenky, že pracovat zdarma a dobrovolně pro druhé a zejména pro děti, je důležité a že si to zaslouží patřičnou pozornost společnosti kolem nás.

Více na:
www.bambiriada.cz
http://www.crdm.cz/pristav/

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6 foto 7 foto 8 foto 9

Aleš Sedláček - Tokaheya

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je jedna krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.