Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Stoupání na horu na webu

(30.8. 2014)
Stalo se » V LLM
Woodcraft se sice snaží o to, aby dětičky trávily více času v přírodě než u počítače, ale přesto jsme pro naše malé woodcraftery připravili pěknou „hračku“ – webovou hru „Stoupání na horu“. Jedná se spíše o interaktivní Svitek březové kůry než o klasickou hru, ale doufáme, že si své příznivce najde. Hráčem totiž není imaginární pindik na obrazovce, ale kluk nebo holka z masa a kostí, který opravdu musí dokázat spoustu věcí sám. Plavat, běhat, bruslit, poznávat kytky, malovat, zpívat i mlčet... Prostředí a postavičky namaloval Pavel Čech – Machimia, tak se vám hra určitě bude líbit už jenom kvůli těm pěkným obrázkům.
 
Do hry se můžete přihlásit na adrese www.stoupaninahoru.cz anebo přes stránky www.ligalesnimoudrosti.cz.
 
foto
 
Ve hře Stoupání na horu si můžete vyzkoušet plnění nejrůznějších úkolů neboli činů, za jejichž splnění vám může být přiznáno symbolické orlí pero. Vaším cílem je získat celkem 24 orlích per z nejrůznějších oblastí. Orlí pera však musíte skutečně splnit a do hry pak vložit svědectví o jejich splnění (například fotku, video apod.). Pokud vám jej schválí jiní dva hráči, kteří již mají orlí pero uznané, je orlí pero vaše a sami se stanete tím, kdo ostatním toto orlí pero schvaluje. Nad vším bdí mocný Strážce hory, který nedopustí, aby vaše žádost o udělení orlího pera upadla v zapomnění.
Mimo získávání orlích per lze díky různým aktivitám hromadít i další bodíky, za něž si můžete nakupovat nejrůznější vybavení a svoji postavičku si vyšperkovávat. Třeba si pro začátek můžete koupit aspoň mokasíny. Můžete i tvořit kmeny s ostatními hráči.
S rostoucím počtem orlích per vaše postavička stoupá po stezce až na vrchol Hory. A co se stane pak? No to už musíte zjistit sami!
 
Takže u počítače seďte jenom za příšerného počasí, když jsou všichni kamarádi pryč, všechny knížky máte dočtené, pokoj uklizený atd. atd. Pak můžete zabloudit až pod Horu a vybrat si některý z uvedených činů a s chutí se pusťe do jeho plnění!
K tomu už počítač potřebovat nebudete.
 
A ještě jeden doplněk pro členy LLM: orlí pera získaná zde ve hře bohužel nejsou automaticky uznávána jako splněná klasická orlí pera, o která si žádáte na woodcrafterském sněmu. Ale pokud máte podmínky řádně splněné v souladu se Svitkem březové kůry a předložíte důkazy vaší kmenové radě orlích per, uznání orlího pera nic nebrání. No, a když už jste si ve „hře“ vyzkoušeli, že při troše snahy a píle není žádné z uvedených orlích per velký problém, bude z vás Stopař čikala než bys řekl švec.
 
 
Kamila Lunerová
 
Tvorba hry byla hrazena z projektu OPVK Činy mluví aneb cesta k zodpovědnosti. Č. p. CZ.1.07/1.2.00/27.0056
foto

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.