Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Lednové a únorové zasedání náčelnictva

(3.3. 2014)
Stalo se » V LLM
Každé náčelnictvo začíná už od Valné hromady tradičně „Kolečkem slávy“, kdy každý z přítomných shrne ve dvou minutách (nebo i rychleji), čemu se v mezidobí mezi zasedáními náčelnictva věnoval. Většina toho se promítne nějakým způsobem v zápise, tudíž nemá cenu se o tom více rozepisovat.
 
 
Jaké body jsme tedy mimo jiné řešili?
 
V letošním roce bude Táboření na Kosím potoce trochu netradiční v tom, že jeho součástí bude Mezinárodní setkání. Bylo potřeba domluvit několik posledních drobností do pozvánky, kterou organizační tým tohoto setkání předpřipravil. Pokud vás toto setkání zajímá a rádi byste se podíleli třeba na jeho přípravě, nebo na poskytnutí noclehu a zázemí některým cizinců, neváhejte se podívat na onu pozvánku, kde se dozvíte víc.
 
Lze předpokládat, že bude na Kosím potoce nedostatek tyčí. Pokud už teď víte, že byste si rádi obstarali sadu nových tyčí, budete mít možnost ve stejném termínu, jako proběhne dřevní brigáda na Kosím potoce. Připište se na seznam na webu
 
I v letošním roce budeme pořádat Čotokvu Velké lóže a Náčelnické zkoušky. Hlavním organizátorem je Vítek. Oproti loňskému roku proběhnou dva povinné víkendy a opět nebude chybět ani e-learning v Moodlu. První víkend budeme zkoumat hrad Bečov a jeho okolí a druhý? Kdo ví, kam nás stopy zavedou. Pokud se chcete přihlásit, nebo víte o někom, kdo by chtěl, neváhejte, zbývá už jen několik volných míst.  
 
Říká vám něco SRK? A co Setkání Rodinných Kmenů? Letošní ročník proběhne o velikonočním víkendu na Malém Waldenu. Táboření bude uzpůsobené i lidem ze stran veřejnosti, takže pokud víte o někom, koho woodcraft láká, ale na táboření na Kosím potoce si netroufá, předejte mu tuto informaci.
 
Po novém ekonomovi přišlo na řadu hledání nového šéfa kanceláře. Na inzerát se nám přihlásilo a bylo osloveno několik zájemců, nakonec byla vybrána Eva Weislová, kterou mnoho z vás zná například ze zmiňovaných Náčelnických zkoušek pořádaných v roce 2011 a 2012, financovaných díky projektu Klíče pro život. Potkávat se s ní můžete od března, kdy nastupuje.
 
Koncem ledna proběhlo Setkání náčelníků kmenů Malé lóže. Wančetan nás za organizační tým informoval o jeho průběhu a konkrétních věcech, které s náčelníky diskutovali. Plány a úkoly náčelnictva se tak v některých bodech mohou upravit a přizpůsobit jejich potřebám a poptávkám.
 
Nechyběly ani svodky Maqiyemi o tom, jak se vyvíjí projekt OPVK a jeho konkrétní části. Všechno jste si mohli podrobněji přečíst v Totemové desce, která vyšla v polovině února.
 
Jedním z hlavních bodů únorového náčelnictva bylo dělení dotací z MŠMT, které zatím nemáme sice na účtu, ale které máme již přislíbené. Konkrétní výši dotací na člena, či na pořádanou akci se můžete dočíst v dubnové Totemové desce, která se bude točit hlavně kolem tohoto.
 
Jelikož zasedání probíhají každý měsíc, dali jsme dohromady termíny až do jednání Sněmu zástupců (ještě vloni Valné hromady). Pokud vás zajímá kdy a kde to bude, mrkněte do kalendária
 
 
Rozhodně se nejedná o všechny body, probírané náčelnictvem, ale bylo by složité je sem dostat, když každé zasedání trvá přibližně 5 hodin =o)…
 
 
 
 
Jitka Koutenská - Woapewin

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je šest plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.