Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Brigáda na Kosím potoce 7. - 9. 6. 2013

(10.6. 2013)
Stalo se » Fara Kosí potok
panorama
 
Cesta se nám protáhla, ale dorazily jsme na louky. V Danceloge plápolal oheň. Přivítaly jsme se s Legolasem, Kopretinou, Pegasem a Mišákem. Chvíli jsme poseděli, zazpívali večerní píseň a šli spát.
 
foto
 
Ráno přijel Tokaheya, Eva a Pepa Bobr (?). Rozdělili jsme si práci a začalo sekání louky. Legolas měl křovinořez a vysekával kraje, kam se nedostal traktor. Také prosekával část, kde se snaží růst lípy a další stromy. S Pavlou, Kopretinou a Pegasem jsme trávu shrabávali a kupkovali. Eva kolem stromků osekávala trávu a plela. Velkým traktorem Jarda Janoch z Hostíčkova posekal dolní i horní louku, Tokaheya dosekal místa, kam se nedostal a Pepa rozřezal spadlý strom a vyrovnal ho na dřevišti.
 
 
Odpoledne se nám práce trochu změnily. Pepa shrabal trávu z okrajů louky, aby jí pobrala nahrabovačka. My (Pavla, Legolas, Pegas a Kopretina) jsme kupky rozhrabaly do louky. Večer Legolas s rodinou odjeli domů. Tokaheya na traktoru posekal sad. Včely to vzaly celkem dobře, ani se nerojily. Eva doplela dolní louku a zasadila dub. S Pavlou a jejím psem jsme se vydaly na večeři do Plané. Večer jsme poseděli u ohně a vyprávěli jsme si různé historky a příběhy.
 
 
fotoV neděli jsme na práci byli už jen čtyři. Vydali jsme se na horní louku odtahat větve z louky. Šlo to celkem ztuha, byly částečně zarostlé trávou, nebo zabořené v hlíně. Včely nás nenechaly moc dlouho pracovat. Naše přítomnost se jim nelíbila a tak jsme se raději vzdálili. S Pavlou jsme se vydaly na dolní louku (ta část za potůčkem, jak je koupací tůň a kousek louky, kde Legolas staví volejbalové hřiště). Zbyly tam ještě nějaké kupky, které jsme vytahaly a rozházely. Tokaheya a Eva v kraji sadu pleli trávu u stromků a dosekávali jí srpy. Okolo poledne jsme se shodli, že už asi není co dělat, včelám se naše přítomnost nelíbila a traktorista přijede obracet až ve středu, kvůli předpovědi počasí. Takže jsme si sbalili věci, rozloučili jsme se a rozjeli se domů.
 
 
Byl to krásný slunečný víkend. Těším se na táboření.
 
S modrou oblohou,
Owotanla - Ilona Kaletová, kmen Jestřábi
 
Další fotografie naleznete zde:
Fotky práce:
Fotky okolí:

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři krát tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.