Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Květnové zasedání náčelnictva

(27.5. 2013)
Stalo se » V LLM
Květnové náčelnictvo bylo tak nějak slavnostní hned z několika důvodů, ale o tom až za chvíli…
 
Dne 14. 5. se sešli tedy Tokaheya, Tokhata Mani, Filip, Ablákela, Marka, Mája, Čeyanala, Kamila a jako hosté Jitka, Willy a já. Prostorem nám opět byla zasedací místnost ČRDM.
 
 
 
Některými před časem navrhovaný plán nechat vyrábět hromadně nášivky na šerpu pro činovníky kmenů (viz kniha Kmenové zřízení, str. 53) se nakonec realizovat nebude. Vyrobena byla pouze jedna sada, která bude sloužit jako dárek konkrétní osobě, takže se nehodí zveřejnit komu. Výroby tohoto prototypu se ujala Čeyanala a výsledek myslím stojí za to. Do ligového táboření zbývá ještě nějaký ten čas, a tak třeba i ve vašem kmeni na sněmu LLM poznáme podle šerpy, kdo že je ten ohnivec, hospodář, písmák, nebo náčelník rodu, o kterých se mluví méně, než o náčelníkovi, ale je za nimi taky spousta odvedené práce.
 
foto
 
 
 
Hlavním a ústředním tématem se stalo táboření na Kosím potoce
 
Po dlouhé diskusi a snaze vyjít většině alespoň trochu vstříc, vznikla za účasti zástupců horní i dolní louky upravená pravidla pro vjezd na tábořiště, respektive na louky.
Za "závoru" se může jen o víkendech (MIMO sněmovního dne 6. 7.) a ještě s časovým omezením cca 1 h na vyložení/naložení. Jinak se parkuje na druhé straně potoka (počet míst je omezen!). Bližší podrobnosti a specifika pro horní/dolní louku a táborový řád se tu objeví každým dnem. Věnujte jim prosím dostatečnou pozornost, aby nedošlo zbytečně ke střetům. Poučte i své návštěvy!
Jména těch, kdo poruší pravidla daná táborovým řádem, budou zveřejněna na sněmu a Valné hromadě. Bude jim přidělena veřejně prospěšná prace náčelníkem tábora.
 
Role táborového náčelníka se ujme Filip.
Oficiální zahájení proběhne v neděli 30. 6. cca v 16:00. Zakončení pak v pátek 12. 7. navečer.
 
Na co se můžete těšit?
na různé rukodělné činnosti
přírodovědné vycházky
ale i možnost extrémního nasazení
Sobota 6. 7. je sněmovní. Více informací se dozvíte zde.
Prostřední víkend je otevřený veřejnosti, pozvěte si své návštěvy, ale poučte je o všem a zajistěte jim ubytování, nebo se obraťte na náčelníka tábora.
 
Nezapomeňte, že v červnu proběhnou další předtáborové brigády, více informací najdete časem v kalendáriu nebo ve zprávách na úvodní straně webu.
 
 
 
Konečně se podařilo dotáhnout všechny dokumenty a proběhla kolaudace Filipky. Za LLM se jí zúčastnila Jitka. Co se týká změny správcovského pokoje na ubytovací, snažila se ji uspíšit při příležitosti kolaudace, ale úředníci to mají v pořadí, tak musíme čekat dál. Konzultovala i možnost využití podkroví, ale to je bohužel neprůchozí zejména kvůli šířce a sklonu schodiště. V tuto chvíli ani nejsou finance na případnou předělávku, takže se podkroví využívat nebude.
 
 
 
Filipka byla vlastně jedním z důvodů oslav, které úterní náčelnictvo provázely. Ne však jediným. Oslavenců se sešlo hned několik, ještě jednou gratulujeme Marce, Tokhata Manimu a Willymu k oslavě jejich jubileí.
 
Dort      Přípitek
 
 
 
 
 
Pokud byste se rádi podíleli na přípravě sněmu LLM, stále se hledá někdo, kdo by vyrobil pochodně. Nechtěli byste přispět svou troškou do mlýna?
 
 
 
Některé lesní školky sympatizují s woocraftem, a tak jsme byli osloveni na jejich setkání dovézt Zápisníky korálkových činů a nabídnout je k prodeji a následnému použití při jejich činnosti.
 
 
 
Ani v druhé části projektu K2 jsme nebyli úspěšní, takže jej realizovat nebudeme. Ještě však svítá naděje, že neobsazené části (projekty byly rozděleny na několik částí a šlo je vysoutěžit pouze v případě, že se do konkrétní části přihlásilo více zájemců; takové, kde se nepřihlásil nikdo, nebo pouze jeden uchazeč nebyly obsazeny) budou vyhlášeny v druhém kole. Počkáme si tedy, jak se to ještě „vyvrbí“.
 
 
 
Minule jste se mohli dozvědět, že na post nového ekonoma se přihlásili dva zájemci. V tuto chvíli již známe výsledky. Novým ekonomem by se měl stát Martin Timko, který sice nemá zatím s LLM moc velké zkušenosti, ale jak sám říkal, na táboření na Kosáku bychom ho potkat mohli. Je to bývalý zaměstnanec Ekodomova s ekonomickým vzděláním a zkušenostmi.
 
 
 
Na Valné hromadě (5. - 6. 10.) proběhnou volby nového náčelníka. Opět se řešilo složení náčelnictva a jeho případná obměna. Bylo vytipováváno několik nových lidí, které v brzké době současné náčelnictvo osloví. Řešilo se obsazení postu ohnivce, neboť i Ablákela chce tento post předat někomu dalšímu. Pokud si myslíte, že byste byli dobrý tým/náčelník/ohnivec a chtěli byste na říjnové Valné hromadě kandidovat, směle do toho. Pošlete do 30. 6. svůj životopis na mail ustredi@woodcraft.cz. Kandidáti budou vyhlášeni na sněmu 6. 7. na Kosím potoce. Když se ozvete do 5. 6., můžete se zúčastnit červnového jednání náčelnictva jako pozorovatelé.
Prosím pozor, v TD 112, která právě vyšla, se vloudila chyba v termínu VH. Termín VH je 5. - 6. 10. Velice se za chybu omlouváme.
 
 
 
V pátek 7. 6. proběhne vzpomínkový večer ke 100 letům táboření v týpí v Čechách a vzpomínání na jednoho z jeho duchovních otců: Miloše Maixnera. Jste také zváni a více informací najdete zde.
 
 
 
V termínu od 17. 5. do 2. 6. běží v Botanické zahradě v Praze Hmatová indiánská výstava, kde máte možnost prohlédnout a osahat si výrobky některých členů LLM. Podrobnosti najdete zde.
 
 
 
Dort se snědl, Márka vypila, vše důležité probralo a tak jsme kolem desáté mohli spokojeně končit. Do prázdnin se sejdeme ještě jednou a to 11. 6. 2013, opět v Praze „u Tokahey“.
 
 
Márka
 
 
 
 
 
 
Jitka Danišková - Woapewin

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus sedm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.