Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Pilotáže nové woodcrafterské příručky jsou v plném proudu

(19.4. 2013)
Stalo se » V LLM » Ze života kmenů

foto

 

Testování nové příručky LLM je v plném proudu

 
Publikace Orlí pera a mistrovství pro malé zálesáky a woodcraftery, určené zatím k vyzkoušení, už našly své pilotážní skupinky. Většina činů uvedených v této příručce je dlouhodobějšího rázu a tak není výjimkou, že oddíly a kmeny pracují na několika činech naráz. V kmeni Okwaho například vyráběli budky a vyvěsili je do parku, teď je čeká pozorování hnízdění. Na výpravě na Sluňákov pak měli soutěž o nejlepší doma pečenou buchtu od dětí a teď se pustili do určování jarních květin. Kmen Jezerní lidé zas využil prodloužené zimy a vrhl se na plnění činů z bruslení a vytrvalosti na lyžích. Příchod jarního počasí umožňuje zaměřit se na další orlí pera, která se zdála v mrazivých dnech nemyslitelná, např. jízda na kole, určování zvířat, bylinkové čaje a další. Vybrat si může opravdu každý.
Pilotáže by měly končit během května a v červnu potom bude vydána druhá várka těchto knížek tak, abyste je měli k dispozici před tábory. Pomalu se chýlí ke konci i pilotáže tomíckých Hravých krabic. Výhledově se můžeme těšit na sady her na ven, které máme v omezeném množství od A-TOM přislíbené i pro naše kmeny.
V červnu před tábory také vydáme první várku inovovaného Svitku březové kůry - Knihu orlích per a mistrovství pro věkovou skupinu od 15 let, která bude předmětem dalších pilotáží v průběhu zbytku roku 2013. O možnosti zapojení do pilotáží vás budeme včas informovat.
 
fotofotofotofotofoto
 
Máte-li nějakou pěknou fotku z plnění činů, budeme rádi, když nám ji pošlete do kanceláře.
 
Kamila Lunerová

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.