Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Ples a vyrábění ursoními ostny

(25.2. 2013)
Stalo se » V LLM

Druhý lednový víkend nebyl výjimečný jen prvním kolem prezidentských voleb, ale také druhým společným plesem kmene Jestřábi a občanského sdružení Tuchlováček, který se tradičně uskutečnil v Tuchlovicích. Na plese bylo samozřejmě také několik milých tváří z řad ligového členstva, a tak jsme si společně užili večer plný tance, zábavy a příjemné společnosti.

Následující den navázal na ples kurs vyšívání ursoními ostny pod vedením zkušené vyšívačky Waštewin. Několik výrobychtivých i učeníchtivých nadšenců se sešlo v prostorách Tuchlováčku, kde měli možnost vyzkoušet si různé techniky výšivek ostny z ursona. Pravdou je, že dívat se na Waštewin, jak jí práce pěkně šla od ruky, bylo velice příjemné, a také vše vypadalo velice jednoduše. Nicméně jakmile jsme si k tomu zasedli sami, zjistili jsme, že to bude chtít ještě spoustu hodin nácviku a tvrdé práce, aby se nám podařilo dosáhnout alespoň trochu uspokojivého výrobku. Každopádně účel celého kurzu byl naplněn a my odcházeli plně uspokojeni.

 

Marie Nedvědová – Mája


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát devět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.