Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Piráti od Záplav aneb lesní školka nanečisto

(13.9. 2012)
Stalo se » V LLM

Již asi půl roku rozvíjím myšlenku, založit pod LLM či pod kmenem Jestřábi lesní klub. A protože je to přece jen něco jiného než vedení rodu či projektování domů, rozhodla jsme se vyzkoušet si to formou příměstského tábora organizovaném ve stylu lesní mateřské školky.

Zázemí nám poskytl kmen (zahrada domečku v Srbech u Tuchlovic, který má kmen od obce Tuchlovice čerstvě v nájmu), týpí, tyče … kanystry, lavory, lana … Druhým vedoucím se stala Ilča Kaletová (Owotanla) - ohnivec našeho kmene. Stravování nám zajistila naše táborová kuchařka Kačka Hanzíková (Ihá Ité) a ve spolupráci s maminkou nám každý den přiváželi teplý oběd. S účetnictvím a příjmem poplatků nám pomohlo ústředí LLM.

V květnu jsme vyvěsili plakáty po okolních školkách … a pak  už jsme jen čekali na 20.8., abychom se v půl osmé ráno uvítali s 15 dětmi ve věku od 3 do 7 let (2 výjimky tvořili starší sourozenci) na zahradě našeho domečku naší ranní pirátskou říkačkou a pirátskou honičkou.

Co se všechno dělo, vidíte na fotkách. A že toho bylo ….

Týden byl velmi náročný, ale odměnou nám byla spokojenost dětí, které rozhodně ve čtyři odpoledne nechtěli jít domů :-).

lodě to je naše
...a voda jak by smetnámořník musí být s lanem kamarádpřelézt pavučinu byla velká zábava - i námahamisky si myjeme samipo obědě odpočinková romantikazábava v zahradě než přišly maminkyprůzkumná výprava po břehu rybníkajá jsem pirát johoho - přepadneme někohodošlo i na pirátksý pokladplavba po Záplavech nesmí chybět
 
Poděkování: LLM za možnost pořádat tábor pod její hlavičkou, kmeni Jestřábi za pomoc s úpravou zahrady a vším možným dalším, obci Tuchlovice za možnost užití zahrady ještě před podpisem nájemní smlouvy, rodičům dětí za důvěru a upečené buchty k odpoledním svačinám.
 
Kateřina Faůová - Trnka

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm krát šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.