Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Proběhla první speciální Čotokva - vlněná

(23.3. 2006)
ovečka - vlněná čotokva

Náčelnictvo odsouhlasilo možnost konání Lesní školy - Čotokvy se speciálním zaměřením. Kdo přišel na tuhle, měl možnost se od zkušených mistrů naučit krosinekování, základy pletení, pletení na dvou a na čtyřech jehlicích (čepice, ponožky, šály, hračky), pletení na karetkách, pletení jehlou, předení na vřetýnku (k dispozici byl i kolovrátek) a další. Čotokva se konala o víkendu 11.-12. března 2006 v Praze s počtem více než dvaceti účastníků a lektorů, kteří vytvořili přátelskou a láskyplnou atmosféru radosti a potěšení, na jakou jsem zvyklý při některých ligových akcích.

Já sám mám ruce jako lopaty a tak jsem pro vás něco nafotil. Nicméně mě ta atmosféra nedala a zkusil jsem to - a budete se divit, umím plést ponožky (i když hodně pomalu a klopotně a první budou tak za rok soustavné činnosti). Tahle Čotokva bude zase za rok. Na ligovém táboře se uskuteční pletací den. Díky organizátorům Janě Vávrové - Šťítě a Kateřině Benešové - Wičanhpi.

A o tom, že naši lektoři nejsou žádný béčka svědčí i to, že nejmenovaná osoba, jejíž jméno začíná na Wičanhpi, se umístila šestá z 232 soutěžících na mistrovství Francie v rychlém pletení. Více viz www.aiguille-en-fete.com (speed knitting).

Josef Porsch - Ablákela


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.