Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Setkání nad myšlenkou rodinných kmenů

(23.9. 2011)
Stalo se » V LLM

fotoO víkendu 16.-18. září proběhlo setkání nad myšlenkou rodinných kmenů v LLM.

Místo, vzhledem k počtu  účastníků a jejich stoprocentní pražskosti, bylo  na poslední chvíli modifikováno. Pod svojí střechou nás přijal náčelník Tussilaga.

Stanovená témata byla  načata, objevila se řada podnětů  pro další přemýšlení. Jednalo se o první krok k otevření tohoto tématu v Lize. Setkání se zůčastnili zástupci rodinných kmenů Čovečů, Tussilaga a zástupce vznikajícího rodinného rodu. Velikou radostí  a posilou  byla účast  rodu  z kmene Wahpeton, která celému setkání  umožnila  dotknout se témat i z pohledu starší  generace woodcrafterů.

Fakt velmi omezeného počtu účastníků nám dal jistou volnost v šíři probíraných okruhů. A tak jsem mluvili o vymezení woodcraftu jak ho z rodinných kmenů pociťujeme, o vhodnosti našeho programu pro rodiny mimo Ligu. Mluvili jsme o vývoji  kmenů v čase, o změnách a setrvávání. Probrali jsme zdroje konfliktů a pokusili se zmapovat praktické fungování rodinných kmenů.

Krásné sobotní počasí nás vylákalo na asi 20 km vycházku po březích Jizery a Labe a užili jsme i venkovního nocování.

Zcela neplánovanou a milou věcí byla možnost účastnit se neformální gratulace k jubileu Sýcovy ženy Míly.

David Korecký

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.