Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Čotokva ML první zamyšlení

(29.8. 2011)
Stalo se » V LLM
Když si proberu celý ten prodloužený týden, kdy na počátku se někteří z příchozích ani neobtěžovali pořádně si sbalit batoh, byli celí vystrašení a plni očekávání, opět si uvědomím, jaké množství energie a potenciálu se skrývá v šestnáctiletém člověku.
 
Už po dvou dnech, kdy byli odkázáni na sebe, kdy v neznámém prostředí mimo civilizaci v cizím státě zkoušeli a prokazovali své dovednosti, byl vidět na jejich sluncem a větrem ošlehaných tvářích prožitek, který během života ještě mnohokrát využijí.
Když si vzpomenu, jak jsme je vyvedli z omylu z pocitu sucha v postavěných přístřeších, jak byli nesmělí a nervózní při prvních schůzkách.. 
fotofoto
 
Každý další den pak rostli jako po exponenciále. Obrovským tempem hltali každý nápad, který byli v ten moment schopni použít a vylepšit. Stále víc a víc si všímali svých i cizích chyb, pozorovali a účastnili se činností spojených s dětmi a to z pohledů vedoucích i dětí a přitom vše objektivně hodnotili, čímž zdařile odebírali lektorům práci. 
 
fotofotofoto
Měl jsem z celé skupiny tak výborný pocit, že jsem se při závěrečném sněmu a vyhlašování výsledků ani já neubránil dojetí a mírnému výpadku hlasu. 
 

"Snažili jsme se, abyste se snažili.."

zněla jedna ze závěrečných vět.
 
foto
 
Všichni Čotokváci - hledači studny - nabrali tolik inspirace pro práci s dětmi, že odjížděli s dobrým pocitem a správným nasazením pro vedení rodu. Milí náčelníci kmenů, neberme jim tuto ohromnou energii a dejme jim prostor pro její usměrnění správným směrem.
 
Jan Klement - Čiko - náčelník ML

Komentáře, diskuze

31.8. 2011 12:00
Čhantékič´un
Velké poděkování činovníkům Čotokvy ML za celou přípravu, vedení a starost o naši mladou generaci. Čikovy slova mne potěšila a můžu slíbit, že rád předán po 18 letech vedení rodu Chirurgovi a Gilovi pokud budou mít chuť do owačirství. S úctou k vykonané práci a blahopřáním za složené zkoušky Čhantékič´un

Kolik je devět krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.