Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Oslava Mahykanových narozenin

(1.2. 2006)

Náčelnictvo se usneslo uspořádat malou oslavu ku příležitosti ukončení Mahykanovy práce v náčelnictvu Ligy a spojit jí s oslavou Mahykanových narozenin. Akce se konala v neděli 10.12.2005 v restauraci na Moráni v Praze 2. Kvůli omezenému prostoru jsme se rozhodli pozvat náčelníky kmenů a lidi, kteří během své práce v lize s Mahykanem spolupracovali. Důležitou skupinu tvořili Mahykanovi vrstevníci, dnes sdruženi v kmeni Wahpeton, dále pak hosté se spřátelených organizací Jiří Navrátil - starosta Junáka a Tomáš Novotný - náčelník Tomíků.

Po zapálení čtyřnásobného ohně, které měl na starosti ohnivec Josef Porsch - Ablákela následovaly přednášky Zdeňka Pouby - Hehuna (předválečné vzpomínky), Jiřího Nováka - Hukwima (válečné vzpomínky) a Karla Dolečka - Sýce (poválečné vzpomínky).

Po slavnostní večeři byll Mahykanovi prostřednicvím náčelníka Aleše Sedláčeka - Tokahey udělen titul "Čestný náčelník Ligy lesní moudrosti", společně s odznakem na šerpu. Náčelnický dekret byl vyroben Ivanou Dalíkovou - Viktorkou, odznak pak Václavem Svobodou - Kotlíkem.

Pak následovala volná diskuse, prohlížení starých kronik a poslech živé hudby.


Já osobně jsem si z této akce odnesl velmi dobrý pocit. Jsem rád, že jsem se mohl osobně poznat s některými legendami československého woodcraftu. Přednášky, které zazněly měly vysokou úroveň i historickou hodnotu. Škoda jen že nás dopředu nenapadlo nahrávání a jejich pozdější přepis. Atmosféra byla natolik dobrá, že když jsem musel v 22,00 odjet na Filipovu Huť, kde jsem se ráno účastnil fotografování objektu, zábava byla ještě v plném proudu. Poslední hosté odešli kolem 23 hodiny. Děkuji hlavně Sýcovi za koordinaci programu i všem zúčastněným za báječný večer.

Mahykan předává Willymu lucernu
Mahykan předává
Willymu lucernu
Sledování promítání
Sledování promítání
 
Sledování promítání
Sledování promítání
 
Ohnivec Ablákela zahajuje
Ohnivec Ablákela
zahajuje
Úsměvy mladých
Úsměvy mladých
 
Mahykan v rozpravě
Mahykan v rozpravě
 
Sváteční tabule
Sváteční tabule
 
Předávání odznaku na šerpu
Předávání odznaku
na šerpu
Předávání čestného náčelnictví
Předávání čestného
náčelnictví
Mahykan a Jiří Navrátil
Mahykan a Jiří Navrátil
 
Hukwimova přednáška - dopis z Reichu
Hukwimova přednáška
dopis z Reichu
Hehun přednáší
Hehun přednáší
 
Kout s oslavencem a hosty
Kout s oslavencem
a hosty
Výlet na klínové boudy - promítání
Výlet na klínové
boudy - promítání
Sledování promítání
Sledování promítání
 
Sýc přednáší
Sýc přednáší
 
Prohlížení v kronikách
Prohlížení v kronikách

Aleš Sedláček - Tokaheya


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.