Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Hledání dolů

21.8. 2009 14:39
Kačka (Jestřábi)
0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno0 bobrů - nehodnoceno
0 hodnocení
10 - /
4 - 10
nelze říct
kdykoli
malá (je to hned)

pravidla

Jeden hráč ze skupinky připraví před hrou na kostičkovaný papír barevnou mapu (na velikosti nezáleží, ovšem čím větší mapa tím delší hra). Pak na svislou stranu kostičkovaného papíru napíše písmena od A-... (dle velikosti) a na vodorovnou napíše číslice od 1-... (dle velikosti). To si nakreslí také ostatní hráči. Pak už jen podle fantazie hlavní hráč nakreslí do mapy doly surovin. Úkolem ostatních hráčů je zjistit a vydolovat všechny nerosty co má hlavní hráč nakreslené v mapě. Dělá se to následovně. První v kroužku se zeptá toho s barevnou mapou např: "G 10?" a on odpoví, jestli tam něco je nebo jestli nic. Pokud je tam něco, je hlavní hráč povinen říct, jaká že surovina tam je. Všichni hráči si do svojí prázdné mapky napíší jestli tam něco je či ne. Pokud se hráč trefil do suroviny on jako jediný si na papír dolu napíše pozici jeho suroviny. Dále to samé dělá další hráč atd. Pokud hráči vydolují celý důl hlavní hráč jim to musí říct. Je to hra dost podobná LODÍM. Až na to, že hráči dolují suroviny a dostávají za to body. Ukázka map a surovin jsou v příloze.

pomůcky

kostičkovaný papíry a tužky

příloha

doc doc1.doc (488 kB)

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.