Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR

Na komáry

9.11. 2007 17:50
Čiko (Wallowa)
5.00 bobrů (5 je nevíce)5.00 bobrů (5 je nevíce)5.00 bobrů (5 je nevíce)5.00 bobrů (5 je nevíce)5.00 bobrů (5 je nevíce)
1 hodnocení
5 - /
3 - /
~do 15 minut (hodně krátká)
ve dne
malá (je to hned)

pravidla

Určí se jeden hráč - ten bude představovat člověka toužícího po spánku. Ostatní budou krvelační komáři. Člověku se zaváží oči šátkem, nebo mikinou, prostě se zařídí, aby neviděl, a do ruky dostane nějaký buchar (ideálně další šátek, nebo ručník či mikina převázaná provázkem).

Jakmile Organizátor hry zvolá "Hra", čímž hru začne, komáři se sbíhají s hlasitým bzzzzz ke člověku a snaží se jej píchnout prstem. Každý komár si počítá úspěšné píchnutí. Komáři ale musí dávat pozor na buchar, kterým se člověk ohání. Je-li komár zasažen bucharem (stačí jakýkoliv dotyk), je usmrcen a vypadává ze hry a nepočítá se do celkového pořadí kola!

Hra se hraje v omezeném čase - empiricky jsem zjistil, že ideální je 90 vteřin, pak už to člověk obyčejně moc fyzicky nezvládá.
Hra může skončit i dřív a to v případě, že člověk vybije všechny komáry.
Živí komáři pak nahlásí organizátorovi kolikrát člověka píchli, vítězí komár, který si píchl nejvíc krát. Nepočítají se vícenásobné vpichy (tj, když komár bodne člověka najednou třeba 3x rychle za sebou). Komáři musí píchat postupně.

Je potřeba dbát na opatrnost - pozor na překážky (stromy, díry..). Jeden organizátor to musí hlídat.

Určitě nezůstane u jednoho kola - každý si bude chtít vyzkoušet být člověkem:o)


Alternativa - trošku složitější a náročnější pro člověka - komáři jsou němí a nevydávají žádné zvuky. My hrajem nejčastěji tuto variantu.
11.7. 2008 1:05
jenda z jevíčka
zdravím jen mi hra na komáry připoměla jednu hru jmenovala se Hututu ,vysvětlím skupina dětí se rozdělí na dvě poloviny ,utvoří se prostřední čára ,vždy jedna skupina posílá hráče který musí na jedno nadechnutí vydávat hututu ,druhá skupina se ho musí pokusit chytnout aby se nedostal přes čáru zpět ke své skupině,pokud mu u soupeře dojde dech a začne znovu hutututat zůstává u soupeře,pokud na jeden nádych hutututá a dotkne se soupeře a uteče ke svým tak musejí ti hráči kterých se dotknul přejít k jeho skupině,vyhrává ta skupina která získá všechny protivníky
je to asi chaoticky vysvětlenené ale píšu to jak si to pamatuji s pozdravem a přeji hodně štěstí při práci z dětmi.jenda z jevíčka
21.6. 2010 20:01
mamba
Hutututu je dobrá hra, ikdyž občas trošičku brutální.
7.2. 2012 22:15
Světluška
Ahojky, na naší základně už pár let opět běží tábory rodičů s dětmi. Tuto hru vřele doporučuji (za předpokladu že se budou naprosto dodržovat pravidla), zažije se při ní spousta zábavy a smíchu. P.S.: Vaše stránky se mi velmi líbí, a s dovolením, zde sbírám nápady a inspiraci... S pozdravem S...

Kolik je devět plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.