Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Setkání Náčelnictva a ÚROP

(aktualizováno 20.2. 2024)
Zpráva » ÚROP
fotoVe čtvrtek 15. 2. 2024 se uskutečnila schůzka Náčelnictva a ÚROP. Podobné schůzky by měly být pravidelně přibližně dvakrát ročně, aby došlo k lepší spolupráci a společně jsme mohli řešit témata, týkající se obou orgánů. A protože jsme se dříve dlouho takto neviděli, letos se setkáme ještě jednou před výročním sněmem LLM.
 

Důležité body z jednání:

 
1) Náčelník ÚROP Willy rezignoval na svou funkci. Nyní je v demisi, dokud nebude zvolen nový náčelník. V týmu ÚROP zůstává, a bude se tak podílet na úpravách Svitku březové kůry, woodcrafterského minima a další agendě.
 
2) Nový náčelník ÚROP se hledá a bude vycházet zejména ze směru úpravy systému Orlích per, jaký se ÚROP rozhodne realizovat.
 
3) Proběhla prezentace 4 variant úpravy systému OP. Ty budou ještě dále probírány tak, aby bylo možné rozhodnout, která z nich bude realizována. Mimo jiné budou projednávány i s dalšími zástupci členů LLM. V následujících týdnech dojde k rozeslání pozvánky na setkání v menších skupinách, k prezentaci možností úprav.
 
4) Ať už bude zvolena jakákoliv varianta, panuje shoda, že je nezbytné činy upravit. Týká se neplněných OP, ale i OP, u kterých panuje neshoda či u kterých ÚROP získala podněty k úpravě. Změna Orlích per bude rozdělena do etap a zaváděna postupně. Činy připravené v rámci úpravy Svitku pro Malou lóži a pro tzv. Woodcrafterské minimum budou zpracovány jako první. Součástí úprav činů bude vysvětlení smyslu jednotlivých OP, aby Rady OP mohly snáze posoudit jeho naplnění.
 
5) Dále panuje shoda, že pro zvýšení plnění OP je potřebná tvorba metodik, návodů, práce se vzory a motivací prostřednictvím vedoucích programu a náčelníků.
ÚROP žádá členy, aby doplnili získané tituly a OP do Registru OP. Tato evidence je pro další rozhodování zásadní.
 
6) „Woodcrafterské minimum“ – proběhla diskuze, jakou hodnotu má mít v Malé lóži a jakou ve Velké lóži. V tuto chvíli tým sestaven Pajdou, Sokolem a Tawasenthou (tzv. tým PST) představil variantu Mistrovství pro ML, které by bylo cíleno na skupinu dětí od cca 12 let do 15-16 let, kdy by mohli mít podmínky splněné. Cílem je, aby členové ML získali základní znalosti a dovednosti do věku, kdy povedou družiny, budou členy náčelnictva, náčelníky. Neboli, kdo vede druhé, měl by znát … .
 
7) Návrh na volbu členů ÚROP bude specifikován detailně za cca 3 měsíce. Náčelnictvo i ÚROP si vyměnili své návrhy k nastudování.
 
Tomáš Sadílek - Chlup
---------------------------------------------------------------------------
 

Jak si zapsat OP do registru?

 
Pro vývoj činů a systému Orlích per využívá ÚROP statistiky z Registru OP. Prosíme tedy všechny, aby si doplnili své tituly a své činy do tohoto systému.
Pokud nevíte jak, obraťte se klidně na kancelář LLM: ustredi@woodcraft.cz
 
Návod:
 
Na stránkách woodcraft.cz se přihlaste do Registru OP:
foto
 
V sekci OP zvolte variantu Nové. Následně zapište signaturu OP, vyberte, zda jde o Čin nebo Velký čin, a vyplňte údaje tak, jak je máte na glejtu ze sněmu, kde vám OP bylo uděleno.
 
foto
Tomáš Sadílek - Chlup (nacelnik(zavináč)woodcraft(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je osm plus čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.