Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Vzpomínky Miloslava Nevrlého

(19.9. 2017 9:29)
Zpráva » Informace
Zpráva » Zvenčí

fotoNa podzim připravujeme vydání knížky přinášející vzpomínky ornitologa a spisovatele Miloslava Nevrlého. Toto ojedinělé svědectví pojednává o české ornitologii na přelomu 40. a 50. let minulého století. Autor vzpomíná na výrobu kroužků v proslulé garáži Otto Kadlece na Maninách, na návštěvy ve Viničné ulici u docenta Waltera Černého, na ornitologické exkurze, na kterých mu Zdeněk Veselovský půjčoval holínky, nebo na pobyty v terénní stanici u Velkého Tisého v době, kdy byl jejím správcem Jan Hanzák. V poutavě napsaném textu najdeme ještě další známá jména, dozvíme se, jak si kroužkovatelé vyráběli odchytové sítě i hliníkové kroužky nebo jak probíhala členská schůze tehdejší České ornithologické společnosti. A že to byla významná událost, napovídá mimo jiné fakt, že na ni autorovi nechal tatínek ušít jeho první dlouhé kalhoty.

Mnohé se změnilo, mnozí již nejsou mezi námi a málokdo si na ně pamatuje – díky vypravěčskému talentu Miloslava Nevrlého však nebudou zapomenuti.

Věříme, že vzpomínky Miloslava Nevrlého potěší nejednoho člena ČSO, a tak bychom vás rádi požádali o podporu a příspěvek na tisk knížky. Na www.hithit.com rozjedeme v září kampaň, kde si budete moci publikaci předplatit. Můžete si vybrat odměnu, kterou je vždy výtisk knihy, ale podle výše příspěvku může být s podpisem autora či s věnováním. Po skončení kampaně knížku vydáme a odměnu si do čtvrt roku buď vyzvednete osobně, nebo vám ji pošleme hned po vydání.

Více najdete včas na www.birdlife.cz. Předem děkujeme!


Komentáře, diskuze

19.9. 2017 11:44
Tuwanakha
Díky za info Logane, na podobnou věc přispěji rád. Míla umí skvěle psát na jakékoliv téma a tato publikace určitě nebude výjimkou.
20.9. 2017 16:46
Gryf
https://youtu.be/4VrFh6LGar0

Kolik je čtyři krát pět ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.