Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Rekonstrukce fary v Michalových Horách

(aktualizováno 12.6. 2017)
Zpráva » Fara Kosí potok
fotofotofotofoto
fotofotofotofotofotofotofotofoto
Jak jsem již zmiňoval, podařilo se nám získat dotaci ve výši 6 mil. Kč tedy 2mil. na každý ze tří let. První rok máme úspěšně za sebou a investované prostředky pomohly významně posunout rekonstrukci ke zdárnému cíli.
 
V loňském roce se stihlo téměř dofinalizovat podkroví jak hlavního objektu fary, tak přístavku, pracovně nazývaného - kůň (neboť tam v dřevních dobách byl opravdový kůň ustájen). Do podkroví koně vedou nové mlynářské schody. Je dokončen systém vytápění včetně ohřevu teplé vody. V provozu jsou všechny plánované sociální zařízení. Nově je také vydlážděna a omítnuta kuchyně s obývací místností v přízemí fary. Jsou očištěny a opraveny schody do podkroví fary. Je nakoupen materiál na stavbu venkovního přístřechu na kola. Na dalších mnoho dokončených drobností se přijeďte podívat sami třeba při příležitosti některých ze senných brigád na kosím potoce.
 
V květnu byla také odevzdána žádost na projekt IROP s názvem "Investiční podpora učeben polytechniky a přírodních věd". Cílem projektu je vytvoření zázemí a vybavení pro řezbářskou, kovářskou a přírodovědnou dílnu, včetně přípravy a realizace výukových programů s využitím těchto učeben a naší lesní moudrosti. Tak si držme palce, ať to vyjde.
 
S modrou oblohou a  když je ošklivo s farní střechou nad hlavou...
 
Díky těm kdo přikládají ruku k dílu: Radce Šindelové - architektce, Zdeňkovi Boháčovi - dodavateli stavby, Tokaheyovi - autorovi záměru a správci objektu, Evě Weislové za administrativní pomoc, Wasupimu za stylové památkové připomínky
 
Filip

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.