Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
55 (maximum: 60)55 / 60
Seznam účastníků

Indiáni z Točníku 14. - 16.9. 2018

(aktualizováno 8.9. 2018)
Zpráva » Pozvánka

Termín máme potvrzen u pána hradu, počasí máme objednáno, ale to nejdůležitější jsi Ty!

Pojeď s námi (i) letos na Točník!

 foto fotofoto

Netušíš, o co jde?

Indiáni z Točníku  - víkendová akce pro veřejnost, během níž má  Liga lesní moudrosti možnost ukázat svou činnost, tedy to, co nás baví a co to Liga vlastně je. Víkend je zaměřen hlavně na rodiny s dětmi, které si mohou na stanovištích vyzkoušet různé dovednosti. Stanoviště jsou inspirována Stoupáním na horu (www.stoupaninahoru.cz). Každá aktivita se nějak vztahuje buď k činům vybraným do této hry, nebo k činům ze Svitku březové kůry. Děti po úspěšné návštěvě všech stanovišť získají odměnu.

Hlavním cílem akce je dát o sobě vědět, ukázat světu, že je tu možnost trávit čas v přírodě a užít si ho naplno. Něco se naučit, něco si vyzkoušet a něco prožít. 

Druhým, neméně podstatným cílem, je nabídnout trochu jiný víkend našim členům, kteří se zde mohou zase víc vzájemně poznat. V sobotu večer nás totiž čeká doprovodný program jen pro naše pomocníky - koncert kapely Kapišto!

Věříme, že si je pamatujete z minulého roku a že se jejich fanouškovská základna letos zase rozšíří o pár woodcrafterů :)

dejme světu vědět, že to na točníku brzy roztočíme

- plakát ke stažení:
- vhodný k vytištění a následné distribuci, třeba u vás ve škole :)
 
- web akce:
 
- FB událost:
 
Prosíme o sdílení - děkujeme!
 

organizačně

Čas programu: sobota 10:00-17:00, neděle 10:00-14:00
 
Přípravy: od pátku 14. září od 18:00. V sobotu prosíme příjezd nejpozději v 8:00 na hrad (výjimky hlaste dostatečně včas :) ). Odjezd prosím plánujte až po ukončení programu, což je v neděli ve 14:00, budeme rádi, když nám pomůžete i s následným balením.
 
Doprava autem: Na Točník se dá dostat autem, s parkováním buď nahoře u hradu, nebo pod kopcem. Pokud by se parkoviště u hradu zaplnilo příliš, budeme muset některé z vás požádat o přesunutí vozu dolů. Zároveň, prosím, mějte na paměti, že po příjezdové cestě se pohybují lidé – tedy přes den (hlavně v době otevření hradu) je potřeba provoz omezit na minimum.
 
POZOR: v pátek budou na hradě do 23.00 hodin filmaři, vědí o nás, ale zaplní horní parkoviště a budou po hradě ještě v pátek dosti pobíhat. Prosíme tedy pokud je třeba vyvézt věci nahoru, pak autem zpět dolů.
 
Doprava vlakem či autobusem: Buď vlakem do Praskoles nebo Hořovic a pak pěšky (cca 6 km), nebo autobusem přímo do obce Točník. Vlak jezdí častěji, autobus až na místo. 
 
Jídlo: Po celý víkend ve vlastní režii. V pátek večer lze rozdělat oheň, na kterém můžete cokoliv uvařit. Přes den doporučujeme svačinu s minimální přípravou – příchod lidí je průběžný, takže na delší dobu je odběhnutí obtížnější. Na hradě funguje stánek s občerstvením (klobásy, langoše a tak - docela dobré). Na hradě je pitná voda (možno natočit na WC). V sobotu večer ale máme pro vás připravenou hostinu, na které nikdo nepřijde zkrátka.
 
Letos na vás čekají dobroty z Hostince u krále Václava IV.:
- dančí guláš s knedlíky
- lečo s bramborem pro vege jedlíky
 
Spaní: Spí se po celém hradě ve spacáku. Podmínky jsou spíše polní – místnosti  s udupanou hlínou. No ale to rozhodně není nic, co by woodcrafterům vadilo. Atmosféra hradu rozhodně vykompenzuje jakýkoliv diskomfort (a taky to není tak hrozný ;-) ). Spát se dá i s výhledem na hvězdy -  na trávě a v lese v okolí hradu.
 
Hygiena: Hrad nabízí klasické toalety, umyvadla, korýtka a hadice. Sprcha k dispozici není.
 
Uložení věcí: budeme mít několik místností, kam veřejnost nepustíme. Hlavní tábor bude v Konírně. Tedy jsou to prostory pro naše batohy a převlékání. Prostor, kam chodí návštěvníci, bychom chtěli mít krásný, proto vás poprosím o uložení svačinek a podobně třeba do ušitých pytlíčků.
 
Oblečení: od otevření hradu až do konce našeho programu prosíme všechny, aby měli na sobě indiánské oblečení a udrželi malebnost celé akce.
 

Jaký byl minulý ročník?

 

Fotky

- od Zdeňka, Ileyawin a Silvy najdeš tady:
 

pořád si to nedokážeš představit? tak to přijeď zažít!

Kateřina Sadílková - Ileyawin, Tomáš Sadílek - Chlup (sadilkova(tečka)k(zavináč)post(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

17.8. 2018 23:28
Zlobr
Kapišto?! no tak to bude zase báječný, tak se těším ještě víc :)
4.9. 2018 18:44
Agleška
Ahoj,
ráda bych se zeptala jestli nemá někdo místo v autě buď z Brna kolem druhé, nebo z Prahy mezi pátou a šestou. Předem děkuji. :)
11.9. 2018 21:46
Yučikala
V sobotu ráno mohu někoho z Prahy vzít v Radotíně. Volných 3 místa.

Kolik je osm plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
OloWan3
Lucie a Noemi2
kateřina Čejková2s Kubou,ale odjíždíme v neděli ráno..
Indi Changleska Thozi4počítáme se zdrávkou a nákrčníkama
Fagus1
Ťapáč8Bereme si na starost 2 stanoviště + Agléška ještě jedno, můžete nám ještě něoho na pomoc přihodit.
Iri1
Marťa1
Klára1
Yučikala Wičaša1
Tawasentha, Bára2
Tom, Kapka2
Stázka1
Matěj1
Eliška Oplištilová (Motýlek)1
Sirka, Prokop, Anetka3
SluZloŽáb3
Culda1
Stín1
Chíra1
Ježek1
Top1
Tron1
Petr1
Kamča1
Karolína2
Lýdie1
Mokrouš1Budu se těšit u brány!
Štěpán1Těším se!
Radka1
Domča 1Už se těším!
Zi 1Budu tam!
Ileyawin a Chlup2Tesime se!
celkem:55