Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Medailonek z kanceláře

(20.2. 2017 17:49)
Zpráva » Informace
Veronika Dlabalová
nejnovější posila v kanceláři LLM
 
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Posledních několik let jsem měla v UniCredit bank na starosti několik větších firemních klientů, kterým jsme jako banka poskytovali provozní a investiční úvěry. Kromě kontroly účetních výstupů těchto firem jsem se často dostala i do výroby, což bylo docela zajímavé.
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostala?
V Lize lesní moudrosti jsem krátce, teprve rok. Mojí domovskou organizací je Kondor 14, kde jsem si užívala v oddíle Vpřed nejprve jako dítě, potom instruktor a následně vedoucí. Z tehdejšího vedení oddílů, které Kondor 14 sdružoval, nám kromě skvělých zážitků zbyla skvělá parta 14 rodin, s nimiž doteď vyjíždíme na společné akce. Část z těchto rodinek začala postupně objevovat Ligu a tak jsem se do LLM dostala i já :).
V lize jsem v kmeni Činčapi Wakhan He, který má domovinu v Mníšku pod Brdy.
 
Jak dlouho pracuješ pro kancelář a jak ses k tomu dostala? Čím se v kanceláři zabýváš?
Letos v květnu mi přišel jako hospodáři našeho kmene mailík, že se hledá nový ligový ekonom, tedy někdo, kdo bude vést účetnictví, platit účty, starat se o finanční tabulky a bude k ruce ostatním hospodářům, když bude třeba. Za mě nebylo co řešit. Vždycky jsem chtěla dělat finance, které mě baví, pro nějakou oddílovou či kmenovou organizaci.
 
Které světlo woodcrafterského zákona je ti nejbližší?
Pro mě je krásná právě ta rovnováha 4 světel. Jedno doplňuje druhé. Světlo síly nám ukazuje cestu vpřed; světlo pravdy bedlivě dbá na způsob, jakým svoji cestu zdoláváme; světlo krásy nám umožňuje vnímat život skrze sami sebe a světlo lásky nás vtáhne do světa vzájemnosti a umožní nám mít druhé v srdci víc než sami sebe.
 
Jakou knihu máš nejraději a co bys doporučila členům LLM?
K srdci mi asi navždy přirostla Škola malého stromu, asi jako mnohým z vás. Moc jsem si ale užila i Měsíční údolí od J. Londona a překvapivě i knížku Král Krysa od Jamese Clavela.
 
 
foto     foto     foto
 
 
 
 
 
Jitka Koutenská - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je pět plus šest ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.