Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
9 (maximum: 20)9 / 20
Seznam účastníků

Náčelnické zkoušky 2017

(aktualizováno 8.2. 2017)
Zpráva » Náčelnické zkoušky - akce
Blíží se první praktický víkend Náčelnických zkoušek a Čotokvy Velké lóže, stále se ještě můžete přihlásit!
V plánu je hromada zimních woodcrafterských radovánek (výprava na sněžnicích, pobytové stopy zvířat, noční zvuky lesa, v případě vhodných podmínek stavba iglú nebo záhrabu včetně přenocování...) a samozřejmě i večerních diskuzí o radostech života ve woodcrafterském kmeni a starostech, kterým se dá předejít, když víte, jak na to.
Druhý víkend 31. 3. – 1. 4. 2017 na statku v Želichově také rozhodně bude stát za to – vyzkoušíte si nejrůznější dovednosti, ke kterým v se v dnešní době již málokdy najde příležitost!
 
Zdá se, že stavy kmenových náčelnických kádrů jsou již poměrně vysycené, proto v roce 2018 náčelnické zkoušky nejspíše pořádat nebudeme. Nepropásněte tedy letošní příležitost! 
 
Jsou-li ve vašem kmeni lidé, kteří se podílí nebo by se mohli podílet na práci s kmenem, přípravě táborů nebo jiné celoroční činnosti, anebo vás oslovuje myšlenka woodcraftu a uvažujete o založení kmene nebo rodu, ale nevíte, jak začít, neměli byste si nechat ujít nadcházející Čotokvu pro Velkou lóži spojenou s náčelnickými zkouškami.
Náčelnické zkoušky musí mít každý náčelník kmene LLM a zároveň jsou kursem akreditovaným MŠMT „Vedoucí zotavovacích akcí“, tj. hlavní vedoucí tábora.
 
Termín: 
 
Dva společné víkendy proběhnou 17. – 19. 2. na chalupě v Rokytnici v Orlických horách a 31. 3. – 2. 4. na statku v Želichově.
 
Samostudium a zpracování úkolů formou e-learningu již běží!
 
V moodlu jsou rovněž uvedeny bližší organizační informace.
 
Podobně jako v uplynulých letech se náčelnické zkoušky skládají ze samostudia na Woodcrafterské univerzitě s doprovodnými úkoly formou e-learningu na adrese http://moodle.wuni.cz/  a ze dvou společných víkendů v přírodě, které chceme věnovat zejména vzájemnému seznámení, diskuzím, výměně zkušeností a nejrůznějším společným aktivitám.
 
 
 
fotofotofoto
 
Cena: 600,- Kč/účastníka na oba víkendy.
 
Poplatek/nevratnou zálohu 300,- Kč/osobu pošli do pátku 10. února 2017 na účet LLM číslo 2400989435/2010, jako variabilní symbol uveď prvních šest číslic svého rodného čísla a do poznámky uveď "NZ" a své jméno. 
 
Tématicky se budeme držet základní osnovy:
      woodcraft,
      vedení kmene,
      LLM a kmenové zřízení,
      organizace táboření,
      právní odpovědnost,
      hospodaření,
      environmentální vzdělávání a ekologická výchova.
 
Pro získání glejtu Náčelnických zkoušek je potřeba:
  1. absolvovat teoretickou část formou e-learningu (přečíst materiály, vypracovat úkoly; e-learning byl již  spuštěn), mnohé úkoly a zkušební testy je potřeba splnit do 12. 2. 2017 (týden před 1. víkendem), další úkoly a on-line testy do 26. 3. 2017 (týden před 2. víkendem),
  2. zúčastnit se obou společných víkendů,
  3. doložit potvrzení o absolvování kursu první pomoci (lze i později; v případě zájmu více lidí by bylo možné domluvit i krátký kurs 1. pomoci s Indim).
Pro získání glejtu o absolvování Čotokvy pro Velkou lóži je potřeba splnit body 1 a 2.
 
Pokud nám počasí bude přát, první víkend se zaměříme mj. na zimní woodcrafterské radovánky, neboť je na místě si připomenout, že správný woodcrafter je v přírodě v klídku a v pohodlí i bez nejnovějších výdobytků civilizace. A o druhém víkendu se zase můžete těšit, že si připomenete různé důležité činnosti, které vaši předkové zvládali jako každodenní rutinu, ale naše generace už je žel trochu pozapomněla. Ale to bychom nebyli woodcrafteři, kdybychom si myslící rukou neuměli připravit to, co opravdu potřebujeme :-).
foto
Neváhejte a přihlaste sebe nebo své členy nejpozději do 10. 2. 2017, ať je ve kmeni co nejvíce lidí, kteří se mohou zodpovědně a zasvěceně podílet na vedení kmene či kmenových akcí!
Zkušenosti účastníků z proběhlých náčelnických zkoušek si můžete přečíst zde.
 
Těšíme se na vás i na hromadu společných nevšedních zážitků :-), které lze pak probírat a propírat u táborových ohňů!
Za tým lektorů
 
Kamila Lunerová – Maqiyémi
 

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je dva plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Glis1Wallowa
Nikča1
Jarda Cerha1kmen Národ 4 živlů
Venda1Mohla bych jen na druhý víkend, pokud to bude možné, i klidně pomůžu s čím bude potřeba
Magda1
Marťa1
Vojtěch Kraupner (Dráp)1z kmene Strážci údolí
Sunny1
Nika1
celkem:9