Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Modrý život woodcraftera

(aktualizováno 15.1. 2015)
Zpráva » Informace
Hau kola bratři a sestry,
Chcete být ušlechtilými woodcraftery, tomíky, skauty, zkrátka se zase v novém roce trochu vyšvihnout a zapracovat na sobě? Pojďte s náčelnictvem LLM do plnění woodcraftersky laděného modrého života…
 
Do plnění modrého života jsme promítli symboliku našeho čtyřnásobného ohně.
 
Krása:
Každý den udělejte něco pro své tělo ať je to cokoliv. Ranní či večerní cvičení, koupel ve studené vodě, běh či jakákoliv jiná sportovní aktivita či očista těla.
 
Pravda:
Do pravdy je zahrnuta slušná mluva a pravdomluvnost za každého počasí.
 
Síla:
Překonejte svou lenost a udělejte cokoliv nad rámec svých běžných povinností. Vykonejte něco radostného. Zahrajte si třeba na kytaru, pokročte alespoň o píď s vyšívánímvašich celokorálkovaných mokasínů, procvičte 10 slovíček z Lakotštiny nebo cokoliv jiného.
 
Láska:
Prokažte službu svým blízkým nebo i dalekým. Vykonejte alespoň jeden dobrý skutek deně. Uvolněte místo babičce v tramvaji, přineste puget své milé, zavolejte někomu, koho jste dlouho neviděli atp.
 
Jak se připojit k plnění:
Po kliknutí na tento odkaz MODRÝ ŽIVOT se vám zobrazí připravená tabulka, tam zapíšete své jméno a můžete začít "vybarvovat". Stačí do daného pole vložit mezerník a potvrdit...políčko zmodrá samo. Všichni, kteří se budou chtít zapojit budou mít uživatelské práva přeuložit tabulku a proto Vás důrazně žádáme, buďte opatrní v tom, co kde vybarvujete. I když budeme tabulku pravidelně zálohovat, bylo by nemilé zničit evidenci Vám i ostatním. Kdo ale někdy alespoň zahlédl jak funguje excel tak to hravě zvládne. Na táboře na Kosím potoce budou vyhlášeni nejúspěšnější vybarvovači.
Věřím, že za pár měsíců uvidíme tisíce modrých políček a za každým z nich se bude schovávat čin, po kterém se budeme, cítili lépe a možná se přiblížíme kvalitám Ládi Vilemína J …
 
V knížce „Přístav volá“ Jaroslava Foglara žil výjimečně dobrý a ušlechtilý chlapec Láďa Vilemín, který si sestavil několik pravidel – či zákonů, které si umínil každodenně plnit a dodržovat. Z určitých důvodů tomuto každodennímu systému říkal Modrý život. Podle něho si pak zařídil svůj denní program i jeho kamarád Jiří Dražan a potom i mnoho čtenářů, kteří se podrobnosti o Modrém životě dozvěděli z knihy „Kronika Ztracené stopy“.
 
Zdar a Sílu a Lásku a Pravdu a Krásu nejen v novém roce přeje náčelník Filip
 
PS: Díky Lukášovi - Šutrovi, že mě k tomuto počinu navedl a vyhecoval. Doufám, že vy se necháte také.
 
Vzkaz pro náčelnictvo:
možná jste to ani netušlili, ale jelikož musíme jít příkladem pevně věřím, že budete v tabulce zapsáni mezi prvními. Už jsem zkoušel dva dny a jde to čím dál tím lépe.

Komentáře, diskuze

20.1. 2015 12:17
Maugli
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak velka (pruměr) by měla byt tremska domovenka na rukavu? Děkuji za odpověd

Kolik je osm plus dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.