Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy
Přihlašovadlo
6 (maximum: 70)6 / 70
Seznam účastníků

Kurz řezání motorovou pilou 17.-19.4.2015

(aktualizováno 26.3. 2015)
Zpráva » Pozvánka

Vážení přátelé, kamarádi, woodcrafteři, tomíci, skauti….

rád bych vás, zájemce pozval na kurz práce s přenosným nářadím s motorem (PNM). Pro lepší pochopení se jedná o kurz, který opravňuje k používání motorové pily například na akcích Ligy. Každý kdo pracuje s příslušným nářadím a nečiní tak ve svém soukromí by tento kurz měl mít.

Naším školitelem je kamarád z České tábornické unie Miroslav Mikeš - Kocour. Kurz se sestává z teoretické, praktické části. V případě úspěšného absolvování je školitelem vystaveno časově omezené oprávnění. Toto oprávnění by například mohl chtít ze zákona vidět revírník nebo hajný když budete žádat o přidělení dřeva k samovýrobě na tábor.

Kurz se uskuteční 17.-19.4.2015.V Michalových Horách na faře LLM, praktická část bude probíhat v údolí Kosího potoka během dřevní brigády. Cena kurzu je 1000,- pro nového absolventa a 300,- opakování.

Splatné na místě v hotovosti. Průkazky pro prodloužení oprávnění s sebou !!!

Stravování vlastní, včetně pitného režimu.

Spaní  možné na faře na podlaze nebo ve stanech na zahradě či na loukách LLM.

Co na sebe: Oblečení do lesa, pevné boty, kdo má tak i ochranné pomůcky. Rukavice, helma, sluchátka a pod. Boty na přezutí dovnitř.

Vybavení: Kdo má, vlastní pilu, provozní náplně ve standardu Stihl a Husqvarna budou na místě k dispozici.

Nezapomeňte na dobrou náladu a hudební nástroje s sebou, protože noc je mladá. Nejen prací živ je člověk. (doplnil Kocour:)

Co budeme dělat v praktické části: Kácení a odvětvování tyčí na týpí, dřeva na provoz tábořiště.

Program: Na místo možno přijet v pátek od cca 18,00. Začátek v pátek v 20,00 teoretická část. Prosím kdo by nestíhal přijet do 20,00 dejte vědět, museli bychom program posouvat. Každopádně je dobré mít probranou teorii, hlavně pak bezpečnost práce dříve než půjdeme do terénu. Sobota přes den praxe, včetně práce s křovinořezem, na základě dotazů ve fóru. So večer pokračování teorie, pokud stihneme, zkoušky, jinak zkoušky Ne dopoledne. Konec do neděle 12,00.

Na shledanou se těší Aleš Sedláček - Tokaheya za LLM a Miroslav Mikeš - Kocour za ČTU 

Aleš Sedláček - Tokaheya (A(tečka)Sedlacek(zavináč)tribar(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

29.3. 2015 20:22
Huthewin
Ahoj, je brigáda i pro nemotorizovane účastníky, kteří budou tahat drevo z lesa a ukládat je do drevniku (jako obvykle)? Dik, Huthewin
29.3. 2015 22:14
Tokaheya
Ahoj Huthewin, ano, jako obvykle. Těším se na viděnou , Tk

Kolik je osm plus jedna ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.

Seznam přihlášených účastníků

Přihlášen Počet Poznámka
Šemík1
Tokaheya1
Medvěd2+ Honza
Beduín-Tungulungsi1
Čanté Tanka1
celkem:6