Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Šestý medailonek - Wančetan

(17.2. 2015 9:35)
Zpráva » Informace
Roman Machain - Wančetan
 
Wančetan
 
 
Jsi už rok členem náčelnictva pod vedením náčelníka Filipa, jaký z toho máš v tuto chvíli pocit?
Náčelnictvo je perfektně fungující orgán složený ze skvělých lidí. Jsem fakt rád, že můžu být jeho součástí, je to velmi cenná zkušenost. Filip jako náčelník se mi hodně líbí, jeho způsob myšlení, plánování, rozhodování a vůbec fungování je mi velmi sympatický a rozhodně jsem přesvědčený, že liga může být ráda za takovýho náčelníka.
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Pátým rokem učím na Kyjovském gymnáziu matematiku, informatiku a deskriptivní geometrii. Nastoupil jsem sem hned po promoci a zatím změnu neplánuji. Učím skoro ve všech ročnících od primy až do oktávy, navíc jsem třídní, mám na starosti školní web a facebook a ještě jsem školním garantem několika středoškolských soutěží, např. SOČ.
Jako doplněk k normálnímu zaměstnání jsem navíc členem roty Aktivních záloh AČR při KVV Brno. Aktivní zálohy jsou součást armády, která je cvičena pro případ ohrožení státu, kdy by kapacitně nestačili profíci. Na pár dní v roce tedy nasazuji uniformu a věnuji se výcviku v armádě.
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostal?
Do LLM jsem vstoupil v roce 1996 jako jedenáctiletý člen kmene Stopaři - Wallowa. Již dříve do kmene chodila moje starší sestra, která mě do kmene dovedla. V tom období jsem hodně četl Foglarovy knížky, a tak jsem přirozeně chtěl chodit do nějakého oddílu. Právě díky ségře jsem skončil ve Wallowě a dnes jsem rád, ač proti nim nic nemám, že jsem nezamířil do nějakého skautského oddílu.
 
Čím se v náčelnictvu zabýváš a čím by ses rád zabýval dál?
Mým hlavním zájmem je ML. Pořádám lednové Setkání náčelníků kmenů ML, zaštiťuji Velké hry. Svojí troškou se podílím na konceptu Náčelnických zkoušek. No a jako všichni v náčelnictvu se snažím udržovat si povědomí o všem možném a nemožném v lize, abych byl co platný na náčetnictvech, kde se tyto záležitosti rozebírají.
 
Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší?
Soudě dle toho, jak to vypadá na mojí šerpě, tak první, následováno třetím, pak čtvrtým a nakonec druhým. Ale mám za cíl to srovnat :-).
 
Jakou knihu, či film, bys členům LLM doporučil?
Já už dnes prakticky nečtu, ale jako první mě napadla knížka Kecka a Pecka na planetě fantazie, dostal jsem ji kdysi od kmenového ohnivce a ta knížka je fakt netradiční a pěkná.
 
Jaké je tvé životní motto/heslo?
Hlavně v pohodě…
 
Čím si chtěl být, když jsi byl malý?
Tak to netuším, asi jsem nikdy neměl žádnej sen o povolání.
 
 
 
Wančetan   Wančetan
 
Wančetan   Wančetan
 
Jitka Koutenská - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Dále viz:


Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je čtyři krát dva ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.