Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Ozvěny festivalu NAIFF

(aktualizováno 14.2. 2015)
Zpráva » Pozvánka

V dnešní době žije na Zemi přibližně 350 milionů domorodých lidí ve více než sedmdesáti zemích. Někdy jako většinová část populace, ovšem častěji jako minority. Žijí v souladu s přírodou, starají se o ni a opatrují ji. Jsou úzce spjaty s jejich životním prostředím, ze kterého čerpají jídlo a přístřeší. Země jim zároveň slouží jako duchovní kotva, kterou po věky opatrují.

NAIFF - Festival dokumentárních filmů o domorodých lidech

Mezinárodní organizace UWIP (United World of Indigenous People) pořádá již několik let festival dokumentárních filmů o domorodých lidech NAIFF. Pokouší se tak představit dnešní život domorodých lidí různých kultur. Do programu řadí diskuze a přednášky na rozličná témata. Jedná se o jediný festival svého druhu v naší republice.

Témata jednotlivých filmů vedou člověka k hlubokému zamyšlení a proto je třeba, aby tyto krásné filmy nebyly přístupné jen úzkému okruhu lidí. Proto jsme se společně s brněnskými pořadateli rozhodli festival rozšířit - v únoru do Horního Maršova. Vzhledem k tomu, že filmy byly již promítány v Brně, uskutečníme OZVĚNY FESTIVALU NAIFF.

foto

PŘIHLAŠTE SE NA jan.franta@ekologickavychova.cz

PROGRAM

Pátek 20. 2. 2015
17:00 Zahájení Ozvěn NAIFF; Žena pták bouřlivák
19:00 Ctít dohody
20:00 Duchovno na prodej

Sobota 21.2. 2015
9:00 Naše generace
10:30 Školitelé světa
12:00 Zapatista
18:00 Selungo
18:45 Achtung Baby
20:00 Nukleární divoch

Neděle 22. 2. 2015
9:00 Touha stát se Indiánem
Žena Pták Bouřlivák
Ctít dohody  Nukleární divoch
Tomáš Sadílek - Chlup (chlupxxl(zavináč)seznam(tečka)cz)
Hlavní organizátor akce: Lubomíra Moudrá - Borovice

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři krát čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.