Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Korálkové činy pro skřítky

(aktualizováno 22.1. 2015)
Zpráva » Informace
V listopadu byl dokončen dotisk knihy Korálkové činy pro skřítky, která je určena dětem ve věku přibližně 4 – 10 let. Jedná se o přepracovaný oblíbený žlutý Zápisník korálkových činů pro Lóži skřítků s řadou nových nebo upravených činů. Knížka může sloužit nejenom jako obyčejný přehled činů, ale také jako skutečný zápisník nebo deník prožitých dobrodružství – je zde místo na zapisování výletů, výkonů, na nalepení fotografií nebo kreslení vlastních obrázků. Součástí knihy je i několik stránek samolepek s nejznámějšími ptáky, savci, stromy apod., které by měly dětem sloužit jako základní průvodce přírodou. Barevnou samolepku si však děti mohou nalepit na příslušné místo až tehdy, když najdou danou rostlinu nebo zvíře v přírodě na vlastní oči. Děti (ale určitě i jejich doprovodní dospěláci) budou muset chtě nechtě pozorovat a pátrat, pokud si budou chtít nalepit všechny obrázky – v knížce je jich více než sto! Na konci knihy je velká rozkládací mapa ČR, do které si děti mohou zaznamenávat místa táborů i pěších, cyklistických nebo vodáckých výprav.
foto fotofoto foto
Průvodce knihou dělá dětem indián Rychlá veverka, kterého znáte z časopisu Woodcraft. Vedle řady obrázků od Machimii – Pavla Čecha jsou zde i mnohé ilustrace od Áji Lehké z Okwaha (přírodniny a jiné) a od Itawy – Terezy Mackové (výrobky a jiné). Děti se mají na co těšit a volná místa v knížce jim brzy určitě přestanou stačit!
Tvorba knihy byla podpořena z projektu OPVK Činy mluví aneb cesta k zodpovědnosti za sebe sama i za druhé skrze prostředí neformální výchovy, č. CZ.1.07/1.2.00/27.0056. Do konce roku 2014 musíme dokončit distribuci všech vydaných knížek. Proto patříte-li do cílové skupiny (skupiny pracující s dětmi a mládeží, věková kategorie 4 – 10 let, děti nesmí navštěvovat školu v Praze), ozvěte se do kanceláře LLM.
Z tohoto projektu byla podpořena tvorba i dalších publikací – Orlí pera a mistrovství pro malé zálesáky a woodcraftery a Svitek březové kůry, včetně příručky Jak pracovat s knihou Svitek březové kůry, ta je určena novým zájemcům o woodcrafterský systém plnění orlích per. Přehled publikací je uveden na stránkách http://www.ligalesnimoudrosti.cz/cs/publikace. Plnění orlích per si můžete i vyzkoušet prostřednictvím interaktivní webové aplikace Stoupání na horu na adrese www.stoupaninahoru.cz. Stoupání na horu je také doprovázeno úžasnými Machimiovými obrázky.
 
Všem woodcrafterkům i woodcrafterům přeji spousty zábavy a krásných zážitků při plnění korálků a orlích per!
 
foto
 
Kamila Lunerová – Maqiyémi (kamila(tečka)lunerova(zavináč)volny(tečka)cz)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.