Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Medailonky z kanceláře

(aktualizováno 25.6. 2013)
Zpráva » Informace
Na závěr bych vám ráda představila tu, s kterou nejvíce komunikujete, píšete-li na ústředí...
 
Jitka Doležalová - Stařešina
 
foto
 
 
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Moje původní civilní povolání je technický obor v nábytkářství. Pracovala jsem v oddělení kvality a reklamací, byla jsem vedoucí prodejny s nábytkem. Pak jsem vedla několik let Studio zdravého sezení, vybavovala jsem firemní prostory včetně počítačových návrhů a tím jsem si vlastně splnila svůj profesní sen. Zároveň jsem se začala zabývat vlastním osobnostním rozvojem, a protože mě práce s lidmi hodně bavila, založila jsem si v roce 1998 živnost na osobní konzultace. Postupně jsem se potkala s praktickou sebezkušenostní filozofií Principy života a začala dělat semináře v rámci této filozofie.  Časem jsem chtěla ale něco dál a tak jsem se stala externí lektorkou a koučem jedné vzdělávací společnosti. Ale ani to mi časem nestačilo. V současné době vytváříme s kolegyněmi svou vlastní firmu. 
Tak to tedy shrnu. Dělám osobní konzultace, pořádám osobnostní semináře v rámci PŽ, koučuju a „lektoruji“ ve firmách a pracuju na půl úvazku v kanceláři LLM.
 
 
Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostala?
Pocházím z kmene  Mniwača Wičašayatapi, což v překladu znamená Vládci moří, který jsme založili v lednu 1991.  Před revolucí jsem pracovala jako oddílová vedoucí v Pionýru. Po revoluci jsme byli príma parta kluků a holek a já hledala co dál. Nabízel se skauting, ale ten mi blízký srdci nebyl. Mám ráda volnost a nemám ráda cokoli a kohokoliv svazovat přílišnými pravidly. Tady na Senovážném náměstí, jak jsem se dozvěděla z televize, se shromažďovaly informace o dětských organizacích. Tak jsem si sem zašla a našla Ligu. Bylo to koncem června 1990, v červenci 1990 jsem se sešla s Biminijim a v září už jela na první obnovenou lesní školu na Brdy. 
 
 
Jak dlouho pracuješ pro kancelář a jak ses k tomu dostala?
Ke své práci, kterou jsem zmínila v první otázce, jsem měla ještě půl úvazek stabilní práce.  V roce 2010 jsem skončila jako asistentka primářky rehabilitace a hledala co dál. Ten rok jsem měla velké nutkání jet na sněm LLM a starší dcera také. Tak jsme se sebraly a jely. No a na konci sněmu řekla Trnka, že potřebují někoho do kanceláře. Přihlásila jsem se Marce a ta mě nakonec vzala. Tak to budou v srpnu 3 roky. 
 
 
Čím se v kanceláři zabýváš (jaká je tvá náplň práce)?
Zabývám se v podstatě běžnou kancelářskou prací, komunikací s kmeny, apod. Řekla bych takovej trochu Ferda Mravenec. 
 
 
Z čeho, co jsi za dobu působení v kanceláři (nebo v LLM obecně) udělala, máš největší radost (nejlepší pocit)?
Když jsem se začala víc zabývat problémy kolem Filipově Huti, neměla jsem o činnostech kolem stavebního povolení, kolaudace apod., nejmenší tušení. Učila jsem se za pochodu a fakt mám radost, že máme obě kolaudace a teď je v jednání navýšení počtu ubytovaných o původně správcovský byt, který jsme změnili také na pokoj pro hosty. 
 
 
Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší?
S touto otázkou mám dost problém. Když jsem vstoupila do LLM, byla pro mě všechna světla stejně důležitá a patřila k základům woodcraftu. Dneska to celé vidím jinak.  Všeobecný rozhled, či umět se postavit k mnohým činnostem, je jistě dobré. Podle mě má každý člověk svůj jedinečný potenciál a ten by měl rozvíjet. 
Díky této otázce využiji možnost se k ní vyjádřit ještě z jiného pohledu. Já již dlouhou dobu mám pohybové omezení a kdybych chtěla a snažila se získat další titul, nemám naprosto žádnou šanci, protože mnohá OP jsou nad mé možnosti. 
 
 
Co bys byla za zvíře, kdybys byla zvíře?
Nejspíš kůň, ale potřebovala bych k sobě ještě vnímavého jezdce.
 
 
Vanilková nebo čokoládová?
Vybírám si podle chuti, nejraději ovocnou :-).
 
 
foto          foto
 
 
foto
 
 
foto        foto
 
 
 
 
 
 
 
Pokud vám unikl některý medailonek, všechny najdete zde:
  • náčelnictvo:
 
  • rozřířené náčelnictvo:
 
  • KRK:
 
  • kancelář:
Jitka Doležalová - Stařešina
 
 
 
Jitka Danišková - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je sedm plus tři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.