Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Aktualizovaný Svitek březové kůry je již v tisku, hledáme kmeny a oddíly pro pilotáže

(aktualizováno 24.9. 2013)
Zpráva » Informace
foto
 
Milí woodcrafteři a další příznivci plnění orlích per, 
 
koncem června 2013 vyjde aktualizovaný Svitek březové kůry – aktualizovaná verze „žlutého“ svitku z roku 2003. Oproti původní verzi obsahuje mj. i aktualizovaná Mistrovství lesní moudrosti (dříve samostatná publikace) a jsou zde i zapracovaná orlí pera pro Malou lóži. Výběr z těchto orlích per pro ML tvoří základ nedávno vydaného „obrázkového svitku“, tj. knihy Orlí pera a mistrovství pro malé zálesáky a woodcraftery.
Aktualizace nově vydávaného Svitku březové kůry probíhala jako jeden z úkolů projektu OPVK Činy mluví, kterého se účastníme v období 2012 – 2014, podobně jako bylo vydání „obrázkového svitku“. Proto v současné době vydáváme pouze omezenou várku určenou na vyzkoušení v kmenech pracujících s mládeží (pilotáže). Dotisk (po zapracování připomínek) je plánován na prosinec 2013.
 
Ověření příručky v praxi (tzv. pilotáž) proběhne ve 20 skupinách mládeže a zde máte šanci i vy.
 
Kdo se může účastnit?
• Skupiny budou vybrány z kmenů LLM i z partnerských organizací, podmínkou však je, že zapojení účastníci (mládež) nesmí navštěvovat školu v Praze.
• Skupinu musí tvořit dva vedoucí (starší 15 let) a pokud možno alespoň 10 účastníků ve věku cca 12 až 18 let (pokud by se jednalo o studenta SŠ, může být i starší).
 
Co se od vás očekává?
• Nejpozději do 25. 6. se prosím přihlaste na ústředí (ustredi@woodcraft.cz) a napište předpokládaný počet účastníků pilotáže výše uvedeného věku (nemusí být členy LLM; tento počet pak můžete zvýšit, ale ne snížit =o)).
• Knihu dostanete v počtu jeden výtisk na dva účastníky (případně dle domluvy), pozorně ji pročtete a v průběhu táborů, výprav nebo schůzek zkuste plnit vybraná orlí pera a mistrovství. Knihy si po provedení pilotáže můžete ponechat.
• Dostanete dotazník, který budete při plnění postupně vyplňovat a tím nám sdělovat vaše připomínky.
• Mimo dotazníku o plnění činů a mistrovství bude potřeba za skupinu odevzdat iprezenční listinu, oba vedoucí budou muset vyplnit a odevzdat pracovní výkaz; s hlavním vedoucím pilotážní skupiny bude uzavřena dohoda o provedení práce a s druhým vedoucím příkazní smlouva pověřující jej jako dobrovolníka pro provedení pilotáže.
 
Co za to můžete získat?
• Zdarma knihy na pilotáže (červen 2013) a několik knih po ukončení pilotáže (prosinec 2013).
Finanční odměnu pro vedoucího pilotážní skupiny ve výši 4 000,- Kč (podléhající 15% zdanění – neplatí u studentů bez jiných brigád), kterou může darovat kmeni, rozdělit se o ni s dalšími lidmi, kteří pomáhali při vypracování pilotáže anebo využít jinak dle svého uvážení.
Dobrý pocit, že jste byli nápomocni ověření praktičnosti a účelnosti této publikace.
 
Jaké jsou předpokládané termíny?
25. 6. 2013 (úterý) – uzavření přihlášek k pilotáži
26. 6. 2013 (středa) – dozvíte se, zda jste byli vybráni
od 26. 6. 2013 (středa) – předání materiálů (osobně/poštou) - můžeme předat na táboření na Kosím potoce
od 1. 7. 2013 (pondělí) – začátek pilotáže
10. 11. 2013 – dodat vyplněné dotazníky do kanceláře
prosinec 2013 – dotisk příručky (po případných úpravách)
leden 2014 – zaplacení za provedení pilotáže
 
Těšíme se na spolupráci a přejeme příjemné prožití vašich táborů.
 
S modrou oblohou
 
 
Jitka Danišková - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je devět krát čtyři ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.