Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program výzkum, vývoj a vzdělávání www.stoupaninahoru.cz www.woodcraft.cz Kmenové zřízení STRÁNKY ARCHIVOVÁNY NÁRODNÍ KNIHOVNOU ČR ČRDM - Česká rada dětí a mládeže ATOM - Asociace turistických oddílů mládeže ČR
Hlavní stránka » Archiv » Zprávy

Medailonky z Kontrolní revizní komise - Marta

(17.5. 2013 9:51)
Zpráva » Informace
Marta Ryšavá
 
Marta
 
 
 
Jaké je tvé civilní povolání?
Už od školy státní úředník, konkrétně referent na katastrálním úřadě.
 

Z jakého kmene pocházíš, jak dlouho jsi v LLM a jak ses tam vlastně dostala?

Jsem členkou kmene Jezerní lidé, který by podle slov ostatních členů nemohl beze mne existovat (jsem hospodářkou). Pocházím z Wallowy, původně čistě chlapeckého oddílu, kam jsem se neoriginálně dostala jako sestra jednoho z členů.Tuším v roce 1991 mně oslovili tehdejší vůdci Wikki a Jarda, jestli bych nechtěla vést nově zakládanou dívčí sekci a já souhlasila.
 
 
Jak dlouho jsi členem kontrolní revizní komise a co tě vedlo k tomu vstoupit tam?
Členkou kontrolní a revizní komise jsem od roku 2010 a vstoupila jsem tam proto, že mě oslovila náčelnice Kamila, zda bych se nechtěla podílet na činnosti Ligy tímto způsobem a já nabídku přijala.
 

Čím se v rámci kontrolní revizní komise zabýváš?
V kontrolní a revizní komisi nemáme úkoly striktně rozděleny, jednou za rok se sejdeme na Senovážném náměstí a provedeme společně kontrolu, jejíž výsledky pak předseda prezentuje na Valné hromadě. Já se navíc vcelku pravidelně zúčastňuji zasedání náčelnictva, kde sbírám podněty a tipy, na co by se další kontrola mohla zaměřit. Také bych mohla zmínit svoji účast ve skupině zabývající se úpravou stanov, jejichž nové znění je vynuceno účinností nového občanského zákoníku od 1.1.2014.
 

Z čeho, co jsi za dobu působení v kontrolní revizní komisi (nebo v LLM obecně) udělal, máš největší radost (nejlepší pocit)?
Ze spoluúčasti na pořádání již tradiční Stopy Černého vlka, která se již dávno dožila plnoletosti, z toho, že se mi stále daří být dobrým hospodářem našeho kmene a také doufám, že budu mít dobrý pocit z nově připravených stanov.
 

Co budeš dělat, pokud nebudeš chtít být dále v KRK?
Nepočítám s tím, že bych v KRK nebyla.
 

Které světlo čtyřnásobného zákona ti je nejbližší?
Třetí a čtvrté, asi tak nastejno.
 

Co bys byla za zvíře, kdybys byla zvíře?
Někdy sova, někdy myš.
 

Vanilková nebo čokoládová?
Vanilková, pořádně říznutá citronovou nebo kávovou.
 
 
 
Marta          foto
 
 
 
foto     foto
 
 
 
foto
 
   
 
 
 
 
Jitka Danišková - Woapewin (Woapewin(zavináč)posli(tečka)to)

Komentáře, diskuze

Doposud nebyl zaznamenán žádný komentář.


Kolik je tři plus osm ? (ochrana proti nevyžádanému příspěvku)

Nový příspěvek
Jméno:*
Email:
WWW:
Odpovědět:
Příspěvek:*
* Povinná položka
Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Správce těchto stránek nemůže ovlivnit jejich obsah a nenese za něj zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo je odstranit.
Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy, rasismus, neplacená reklama a příspěvky nesouvisející s příslušným tématem.
Pokud s něčím nesouhlasíte, uveďte důvod a přidejte argumenty. Jinak je váš názor k ničemu a nemá tu co dělat.